Târgul de Sfântul Dumitru - de vineri până duminică, la Muzeul Satului
Târgul de Sfântul Dumitru, un eveniment de tradiţie ce reface atmosfera târgurilor de altădată, va avea loc, de vineri până duminică, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", informează organizatorii.

"Evenimentul din acest an va fi unul cu totul deosebit: pe de o parte, va marca cei 140 de ani de la naşterea lui Dimitrie Gusti, fondatorul Muzeului Satului, anul 2020 fiind decretat Anul omagial 'Dimitrie Gusti şi Şcoala Sociologică de la Bucureşti' de către Asociaţia Română de Sociologie împreună cu Institutul de Sociologie al Academiei Române şi Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române. Pe de altă parte, acest mare târg al toamnei marchează şi programul Patriarhiei Ortodoxe Române pentru acest an dedicat pastoraţiei părinţilor şi copiilor, fiind şi Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români. Atmosfera de mare sărbătoare va fi accentuată şi de celebrarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, care este şi ocrotitor al Muzeului Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti'", precizează sursa citată.

Vizitatorii vor avea ocazia, pe parcursul celor trei zile, să târguiască, să ia parte la spectacole de muzică şi dans, teatru, ateliere de creaţie şi demonstraţii meşteşugăreşti realizate de creatori populari veniţi la muzeu din toate colţurile ţării.

Sâmbătă, iubitorii de dans popular vor putea intra în hora mare alături de reprezentanţii Ansamblului folcloric "Veselia" din Vidin, Bulgaria.

Duminică, de la ora 9,00, va avea loc Sfânta Liturghie la Biserica Turea din 'Satul Nou'.

Seria de evenimente va continua cu muzică populară interpretă de artişti din generaţia tânără a folclorului românesc. Cantautorul Dan Vasilescu va completa momentul muzical, urmând ca ziua să se încheie cu dansuri ale minorităţilor germane, evreieşti şi lipoveneşti, noteaza Agerpres. 

De asemenea, vor putea fi vizitate cele două expoziţii de artă religioasă: la sala H. H. Stahl - "Icoana ortodoxă - lumina credinţei", rezultat al concursului naţional cu acelaşi nume, aflat la ediţia a IX-a şi organizat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", şi la sala Gheorghe Focşa - "Sărbătoarea Breslei - 2020", organizată de Asociaţia Filială Artă Plastică Religioasă şi Restaurare a UAP din România.

Accesul la târg se face prin achiziţionarea biletului de intrare şi cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Autor: Spectacola | Dată: 23 oct, 08:07

Bancul serii: Altă soție

Fata îl sună pe iubitul ei şi plânge. Băiatul îngrijorat întreabă:


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții