Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
INGREDIENTE:
Pentru crusta avem nevoie de :
100 g fulgi de ovăz
150 g migdale
100-125 g curmale fără sâmburi
3 linguri unt de cocos
Pentru caramel raw vegan :
150 g curmale fără sâmburi
un praf de sare
1 lingură unt de cocos
Pentru umplutura:
500 g pere
1lingură miere
1 linguriță unt de cocos
Pentru ornat :
Fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE:
1.Pentru blat, punem la înmuiat în apă fierbinte migdalele, iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore. Blenduim curmalele împreună cu migdalele și ne ajutăm cu puțină apă în care au stat la înmuiat, pentru a blendui mai ușor. Într-un bol amestecăm compoziția de mai sus cu fulgii de ovăz și untul de cocos topit. Întindem compoziția într-o formă din silicon, inclusiv pe margini și dăm blatul la congelator până pregătim restul umpluturilor.
2.Pentru caramelul raw vegan punem la înmuiat curmalele pentru 15-20 de minute. Le blenduim cu un praf de sare și mai adăugăm din apa în care au stat la înmuiat, până ajungem la consistența dorită. Pentru că avem nevoie de un caramel puțin mai tare, adăugăm și o lingură de unt de cocos topit.
3.Pentru umplutura de pere: Se decojesc perele și se taie feliuțe. Se pun într-o tigaie antiaderentă cu o linguriță de unt de cocos și se lasă până s-au înmuiat și devin aproape piure. Stingem focul și adăugăm o lingură de miere, după care lăsăm compoziția să se răcească.
4.Scoatem blatul din congelator, întindem caramelul, iar pe deasupra așezăm perele. Punem o folie alimentară peste tavă și dăm la frigider pentru cel puțin 3-4 ore. După ce s-a întărit blatul, (cremele rămân moi) ornăm cu fulgi de migdale și servim.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert pere rețetă tarta cu blat raw vegan