„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
Ingredinte pentru aluat
250 grame de făină
60 ml de apă
120 grame de unt
1 gălbenuș de ou
Ingrediente pentru cremă
8 albușuri
8 gălbenușuri
8 ouă întregi
200 de grame de zahăr
400 ml de suc de lămâie
250 de grame de unt
Într-un castron mare se pun toate ingredientele pentru aluat și se mixează bine. După ce compoziția s-a omogenizat, tapetăm formele pentru tartă cu unt si făină, pentru ca aluatul să nu se lipească.
Așezăm aluatul în forme și îl dăm a cuptor pentru 15 minute, la o temperatură de 180 de grade.
Pentru prepararea cremei, separăm 8 albușuri de gălbenușuri. Peste cele 8 gălbenușuri adăugăm 8 ouă întregi, 200 de grame de zahăr și 400 ml de suc de lămâie și se pun la gătit la bain-marie. Adăugăm și untul, cînd compoziția capătă textura dorită.
Următorul pas este umplerea formelor de tartă cu cremă, după care le dăm la cuptor pentru 7-8 minute. La final, batem albușurile spumă, cu câte o lingură de zahăr pentru fiecare albuș, pentru bezea.
Poftă buna!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chef desert Florin Dumitrescu lamaie rețetă tarta
Consumul de apă, un gest atât...
Salata cu castraveți și somon,...
Dacă îți dorești o rețetă de...