Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă delicioasă cu praz:
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g făină
125 g unt
1 gălbenuș
1 praf sare
puţină apă
Pentru umplutură:
4 bucăţi praz
100 g cașcaval ras
30 g unt
3 ouă
200 ml lapte
200 ml smântână
sare
piper
Mod de preparare: Pentru aluat, se pune făina într-un vas și se amestecă cu sarea. Se adaugă untul tăiat bucăţele și, după ce se sfărâma și se amestecă bine cu făina, se adaugă gălbenușul desfăcut cu puţină apă. Se frământa și se mai adaugă apă, dacă aluatul nu se leagă. Apoi, aluatul se întinde într-o foaie care se transferă în tava de copt și se presară cu cașcavalul. Partea albă de la praz se taie mărunt și se călește în unt. Se lasă pe foc aproximativ 15 minute. Ouăle se bat și se amestecă cu laptele si smântâna. În forma de copt, peste cașcaval, se pune prazul călit, se toarnă amestecul de lapte, se potrivesc de sare și piper și se dă la cuptor pentru 35 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: praz rețetă tarta