Tava pe care trebuie să o alegi, când faci legume la cuptor. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Nu vor mai fi la fel de crocante”
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit trucuri utile care te vor ajuta să obții cele mai bune legume la cuptor.

Pentru a obține cele mai bune legume la cuptor, este nevoie să deții mai multe trucuri utile, iar chef Joseph Hadad a oferit câteva sfaturi pe această temă. În primul rând, este important să condimentezi perfect preparatul, să nu uiți să adaugi și ulei, pentru textură, iar apoi la fel de esențial mai este să alegi și tava potrivită. În caz contrar, rezultatul final nu va mai fi la fel de crocant și delicios, motiv pentru care trebuie să respecți cu strictețe pasul de mai jos. 

„Săptămâna trecută v-am dat câteva ponturi despre cum să pregătiți legume coapte mai gustoase, iar acum continuăm cu alte trucuri care să dea gust, textură și personalitate felurilor de mâncare preparate cu legume la cuptor.

În primul rând, să vorbim despre tava de coacere. Aceasta trebuie să nu fie adâncă. Tăvile care vin împreună cu cuptorul sunt foarte bune. Ideea este ca marginile să nu se ridice prea mult pentru că acestea vor trimite înapoi umiditatea evaporată din legume și nu vor mai fi la fel de crocante. Vă spuneam data trecută că temperatura de coacere trebuie să fie una destul de ridicată, așa că este de preferat să folosiți tăvi metalice în detrimentul celor de sticlă termorezistentă sau ceramică pentru că acestea s-ar putea să nu reziste la așa de multe grade. Iar pentru a fi mai ușor de curățat tava, puneți pe fundul ei hârtie de copt înainte de a așeza legumele. Astfel, toate zaharurile din legume nu se vor mai lipi de tavă.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

VEZI și: Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Ce trebuie să faci pentru o coacere uniformă

Mai mult, este important și ca legumele să fie perfect coapte la interior, nu doar la exterior. Astfel, este esențial să le tai pe toate în părți egale, dar și să lași suficient spațiu între acestea, atrage atenția bucătarul chef. 

„Pentru o coacere uniformă, aveți grijă să tăiați legumele în bucăți aproximativ egale, iar când le puneți în tavă, să aibă suficient loc între ele. Dacă vor fi prea aglomerate, nu vor avea loc să respire și mai curând se vor fierbe în aburul propriu decât să se coacă. Dacă vreți să coaceți mai multe tipuri de legume în același timp, țineți cont de timpii de coacere. Puneți întâi la cuptor legumele ce necesită mai mult timp, cum ar fi rădăcinoasele, și adăugați mai târziu cele mai delicate precum dovleceii sau sparanghelul.”, a continuat acesta.

Citește și: Dulcele de post care ne duce cu gândul la copilărie. Mihaela Bilic: „Nu te numești român dacă nu ai mâncat o bucățică”

Cum obții cele mai bune legume

Nu uita, de asemenea, să întorci din când în când legumele, mai spune Joseph Hadad, care mărturisește că doar în acest fel ele se vor coace perfect uniform. La fel de important mai este însă și să rotești tăvile în cuptor, dacă ai băgat două în același timp, întrucât modul de coacere de sus poate fi diferit de cel de jos din cuptor.

„Pentru o coacere uniformă, este nevoie ca măcar o dată sau de două ori în procesul de coacere să le întoarceți și amestecați, ca să nu se ardă pe fund, de exemplu. Dacă știți că aveți un cuptor care coace neuniform, atunci va trebui să rotiți și tava 180 grade undeva la jumătatea procesului de coacere. De asemenea, dacă aveți mai multe tăvi în cuptor în același timp, va trebui să le rotiți și între ele, să le duceți pe cele de mai sus mai jos și invers.”, mai spune el.

VEZI și: Alimentele de care trebuie să te ferești după vârsta de 30 de ani. Te vor face să acumulezi multe kilograme în plus / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel