Tavi Clonda, rețetă specială de lipie cu ou. E ideală pentru mic dejun sau brunch: „Arată senzație și miroase perfect”
Data publicării:
Tavi Clonda și-a demonstrat aptitudinile de bucătar pe rețelele de socializare, acolo unde le-a propus fanilor săi o rețetă inedită, pe bază de ouă.

Nu doar Gabriela Cristea este o gospodină desăvârșită, ci și Tavi Clonda se pricepe de minune în bucătărie. Artistul a demonstrat acest lucru lucru chiar pe rețelele de socializare, unde le-a dezvăluit fanilor săi o rețetă excelentă de mic dejun sau chiar de brunch, perfectă de savurat cu întreaga familie. Soțul prezentatoarei TV a pregătit-o pentru cei dragi, iar rezultatul final a surprins pe toată lumea, după cum spune chiar el. Este vorba despre rețeta de lipie crocantă cu ouă, unde cântărețul mai adaugă și câteva ingrediente secrete.

„Pentru că a venit mama, sora și nepoțelul la mine, am zis să le gătesc faimoasa lipie crocantă cu ou. Avem nevoie de 4 ouă, de mozzarela rasă, o lipie frumoasă, baby spanac, pesto, pecorino și o tigaie. 


Așezăm lipia pe tigaie, apoi scoatem pesto și îl întindem peste tot. Adăugăm baby spanac peste tot, iar apoi mozzarela rasă pe margine. Spargem apoi ouăle, după care punem puțină sare și piper. Se adaugă și pecorino la final. Reglăm focul mic, spre mediu, și adăugăm tigaia pe aragaz. Nu uitați să puneți capac. După trei minute, deja nu mai am răbdare, dar nu s-a făcut. După 8,9  minute e aproape gata. Arată deja senzație și miroase perfect. E gata, ia uitați-vă cum arată”, a spus Tavi Clonda pe rețelele de socializare.

VEZI și: Făcut praf de clienții care i-au comandat coasta celebră, Sorin Bontea reacționează dur: „N-aș putea să dau în viața mea salată de cartofi stricată”

Rețeta de pui cu gorgonzola a Gabrielei Cristea

În altă zi dedicată vieții de familie, Gabriela Cristea a fost cea care a pregătit un deliciu culinar pentru întreaga sa familie. Este vorba, de data aceasta, despre o masă potrivită pentru prânz sau cină. Vedeta de la Kanal D pregătește, astfel, pui cu gorgonzola și cartofi cu rozmarin, pentru care are un mod de preparare inedit și câteva ingrediente speciale, pentru un gust senzațional.

„Curățăm usturoi, pe care îl pisăm bine. Am luat o cratiță specială în care fac sosul și am pus ulei, în care adaug usturoiul și pun și brânza gorgonzola, care trebuie să se topească. Cu cât e mai picantă brânza, cu atât iese mai bun sosul. Vă sfătuiesc să amestecați continuu sosul cu un tel, iar când e gata adaug smântână de gătit grasă. Nu trebui să puneți foarte multă, pentru că nu vrem să facem o tonă de sos. Când dă în clocot, vă puteți opri și e gata sosul, dar eu complic lucrurile și adaug și un strop de vin pe care îl las să dea în fiert. La final, îi pun și o mână de pecorino, iar apoi îl las deoparte să se răcorească, nu-mi place ca sosul să fie foarte fierbinte, când îl pun peste preparat. Pun și nuci și avem un super sos.”, a explicat Gabriela Cristea, pe rețelele de socializare.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, rețetă de fasole cu cârnați: „Se gătește foarte foarte repede. Este tot ce trebuie pentru o cină superbă”

Pregătirea pieptului de pui și a cartofilor

După ce pasul unu s-a încheiat, adică prepararea sosului, este momentul să puneți carnea în tigaie, după care și cartofii. Totul se gătește pe rând, deci rețeta necesită puțină răbdare, însă Gabriela Cristea spune că întreaga familie este înnebunită după acest preparat, motiv pentru care rezultatul final merită fiecare minut petrecut în bucătărie.

„E momentul să gătim și carnea și m-am decis, până la urmă, să pun aromă de rozmarin, pentru că mi se pare potrivită. În tigaia încinsă punem ulei, usturoi zdrobit și două crenguțe de rozmarin. Adaug apoi puiul, doar cât să se pătrundă și să nu fie crud. 

Apoi, cum am prăjit carnea, o să prăjim și cartofii, eu folosesc unii prefierți, care trebuie trași doar puțin în tigaie, în aromele pe care el vreți voi. Eu astăzi am să pun un strop de ulei, rozmarin, usturoi și trebuie amestecați, ca să nu se lipească.

La final, facem un mic plating și masa e gata. Sosul trebuie pus din belșug peste cărniță, cartofii lângă și asta este masa noastră de astăzi.”, a încheiat aceasta.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de ciorbă de cartofi oltenească, cu mărar: „Unul dintre ingredientele importante...”. Modul de preparare este unul inedit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: lipie cu ou  ouă  rețetă  Tavi Clonda 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel