Te trezești obosit, deși dormi suficient? Carmen Brumă a dezvăluit trei sfaturi care să te ajute să te trezești mai odihnit dimineața
Data actualizării:
Data publicării:
Ai dimineți în care te trezești obosit, deși dormi suficient? Carmen Brumă a dezvăluit trei măsuri pentru a te trezi mai odihnit.

Dormi între 7 și 8 ore pe noapte și urmezi cu rigurozitate programul de somn, dar dimineața te trezești mai epuizat decât te-ai culcat? Mai mult, senzația de oboseală pare să te însoțească pe tot parcursul zilei? Dacă și tu te confrunți cu această problemă, Carmen Brumă a dezvăluit trei trucuri care te pot ajuta să te trezești mai odihnit.

Te-ar putea interesa și: Cum îşi menţine silueta Carmen Brumă la 47 de ani. Patru trucuri la care apelează: „Mă ajută să-mi mențin greutatea”

Sfaturi care să te ajute să te trezești mai odihnit dimineața. Carmen Brumă a dezvăluit trei măsuri de care să ții cont: „S-ar putea să-ți fie de ajutor”

Mulți oameni se confruntă cu o problemă frustrantă: se culcă la timp, dorm suficient, dar se trezesc dimineața epuizați. Această stare de oboseală persistentă poate afecta nu doar energia și starea de bine, dar și productivitatea pe parcursul zilei. Problema nu este întotdeauna legată de cantitatea de somn, ci mai degrabă de calitatea acestuia. De multe ori, factori precum dieta, suplimentele alimentare și obiceiurile înainte de culcare joacă un rol crucial în determinarea felului în care ne simțim atunci când ne trezim.

Carmen Brumă  a oferit trei sfaturi utile pentru a îmbunătăți calitatea somnului și a ajuta persoanele să se trezească mai odihnite. În primul rând, este recomandat să se evite mesele consistente cu aproximativ trei ore înainte de culcare. Carbohidrații, precum pastele din făină albă, dulciurile și orezul, pot provoca o secreție mare de insulină, care afectează calitatea somnului.

Te-ar putea interesa și: Alimente și obiceiuri care sunt de ajutor atunci când ai varice. Carmen Brumă: „Am constatat că există câteva”

În al doilea rând, specialista sugerează suplimentele cu bisglicinat de magneziu. Comparativ cu alte forme de magneziu, bisglicinatul de magneziu se absoarbe mai eficient, nu provoacă disconfort gastric și poate fi administrat fie dimineața, fie seara, pe stomacul gol sau în timpul mesei.

De asemenea, deși alcoolul poate părea că te ajută să adormi mai repede, în realitate poate duce la un somn întrerupt și superficial, deoarece nu permite atingerea fazelor profunde ale somnului, necesare regenerării organismului. 

„Dacă simți că nu te trezești odihnit deși dormi suficient încearcă următoarele obiceiuri care s-ar putea să-ți fie de ajutor.

1. Încearcă să nu mănânci cu aproximativ 3 ore înainte de somn, iar dacă o faci, evită carbohidrații gen paste din făină albă, dulciurile, orezul, pentru că vor declanșa o secreție mare de insulină, lucru care va afecta calitatea somnului tău.

2. Multe persoane care au probleme cu somnul prezintă și un deficit de magneziu așa că un supliment așa cum este bisglicinatul de magneziu te poate ajuta. Conține, pe lângă magneziu, și aminoacidul glicină care de asemenea, are efecte relaxante. În plus, se absoarbe mult mai bine decât alte formule, e mai ușor de tolerat, nu provoacă disconfort gastric și poate fi luat atât dimineață cât și seara, pe stomacul gol sau în timpul mesei.

3. Chiar dacă ai senzația că un pahar de alcool te ajută să dormi, nu e chiar așa pentru că somnul tău va fi unul întrerupt, superficial, fără să atingi fazele non Rem 3 și Rem în care se produc regenerarea și refacerea profundă a organismului”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Sursă foto: Instagram

Ozana Barabancea îi dă replica Iuliei Albu, după criticile aduse. Creatoarea de modă a desființat-o: „Este o catastrofă umblătoare din punct de vedere vestimentar”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”




pixel