Testul care îți arată dacă ai probleme cu rinichii. Cercel: Urinezi într-un borcănel. În 2 minute ai o verificare simplă. Nu trebuie să fii medic sau savant de renume mondial
Testul care îți arată dacă ai probleme cu rinichii îl poți achiziționa din orice farmacie. În două minute ai un rezultat sumar.

Testul care îți arată dacă ai probleme cu rinichii îl poți face acasă. În două minute îl poți interpreta, în baza unui comparator. Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, Președinte Comisia pentru sănătate, Senatul României, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Boala cronică de rinichi” cum se procedează.

”În ceea ce privește problematica bolii cronice de rinichi, ea este binecunoscută și, din păcate, avem foarte mulți pacienți care sunt în insuficiență renală cronică și au nevoie de dializă și de transplant renal pentru a depăși acest moment al dializei. Pentru asta trebuie să ne învățăm să ne verificăm singuri. 

Există la farmacie stickuri urinare în care într-un borcănel, pui stickul respectiv, îl ții două minute și se face o verificare cât se poate de simplă. Se vede dacă ai glucoză în urină sau nu, dacă ai o posibilă infecție urinară, dacă ai leucocite și se interpretează foarte simplu. Ai un comparator. Nu trebuie să fii medic sau savant de renume mondial, asta dacă vrei să te cauți din când în când. 

Dacă constați că ai modificări atunci, evident trebuie să te duci la medicul de familie și acesta va știi ce are de făcut în continuare. Orice patologie care este tratată din timp are șanse foarte mari să fie ținută sub control. Dacă este ținută sub control nici evoluția nu va fi una rapid progresivă. Va fi una lentă sau nu va fi deloc o evoluție spre boala cronică de rinichi”, a explicat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, președinte Comisia pentru Sănătate din Senatul României, în cadrul dezbaterii ”Boala cronică de rinichi”, de la DC MEDICAL. 

Prevenția, esențială

Prevenția este esențială pentru a nu se ajunge în cazuri grave. Acest lucru ar trebui învățat încă de la cele mai mici vârste. De fapt, autoritățile din domeniul medical militează pentru partea de prevenție. 

”Ar trebui schimbată politica de sănătate publică și politica educațională pentru că toate treburile astea pleacă din copilărie și nu trebuie să ajungem la maturitate să constatăm că mai avem vicii, din punct de vedere al modului conceptual de prevenire al unor îmbolnăviri. Trebuie monitorizare atunci când boala apare. 

Pentru asta, și în Legea Educației trebuie introduse faimoasele module de educație pentru sănătate și aceste module pornesc încă de la grădiniță, de la modul cum ne spălăm pe mâini, cum ne ștergem la nas, cum folosim grupurile sanitare, de la modul în care abordăm problematica vaccinurilor. Lucrurile sunt acolo.

Tot în aceste module trebuie să apară și ceea ce era pe vremuri, respectiv modul în care reacționăm în caz de urgență medicală. Dacă apare o fractură trebuie să știm cum să punem o atelă, dacă apare o ruptură fisulară și curge sânge undeva, să știm cum punem un garou. Sunt lucrurile simple care trebuie învățate din școală”, a mai explicat prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, Președinte Comisia pentru sănătate, Senatul României, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Boala cronică de rinichi”. 

Citește continuarea pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 18 Martie 2023, 11:38

Octavian Strunilă, Smiley, Matei Dima, Vladimir Draghia/foto Instagram/ captură video YouTube

Octavian Strunilă, topul celor mai netalentați actori din România: „Matei Dima, Drăghia și Smiley. Am și argumente”

Camelia Pătrășcanu

Horoscop karmic, cu Camelia Pătrășcanu. Zodia care are parte de relații tensionate: „Pot apărea reproșuri”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube

Cristina Demetrescu, Horoscop pentru prima jumătate a lunii APRILIE 2023. Previziuni pentru toate zodiile

Silviu Purcărete, captură video Youtube

Reacții în lumea teatrului, dupa retragerea lui Silviu Purcărete de la Premiile Uniter. Lia Bugnar: „Nu are ce să caute pe aceeași listă cu voi”

Războinicii, captură foto Survivor

Eliminare neașteptată la Survivor România. Cine a părăsit competiția: „Mi-am dat seama că nu sunt atât de tare”

Cătălin Scărlătescu, captură video Instagram

Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

Foto Freepik

Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea

Anamaria Prodan, Carmen Harra/ foto Instagram/ captură video YouTube

Carmen Harra, prognostic despre relația Anamariei Prodan cu iubitul misterios: „Mama ei a îndreptat-o spre cineva”

Mădălina Crețan, captură video Youtube

Nosfe și-a prezis moartea? Soția artistului, șocată de ce a găsit în telefonul său: „E imposibil să nu mă șocheze. Nu am mai vorbit asta niciodată cu el”

Sanda Ionescu, foto Facebook

Astrolog Sanda Ionescu, previziuni despre intrarea lui Pluton în Vărsător: „Schimbări masive ce vor influența sute de generații”

Sursa foto: Nicoleta Luciu, Facebook

Nicoleta Luciu, desființată de fani, după ultima ei apariție: „Arată jalnic. Refuz să cred că este ea”

Camelia Pătrășcanu, captură video YouTube

Camelia Pătrășcanu, Horoscop - Lună Nouă în zodia Berbec: Zodia care se îndrăgostește