Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Există extrem de multe tipuri de lactate pe care le putem cumpăra de pe piață, fie că ne referim la brânzeturi, iaurturi sau smântână. Cu toate acestea, ce nu știe foarte multă lume este că aceste produse pot fi ușor falsificate de către producător prin adăugarea unui ingredient ce nu va fi regăsit niciodată pe etichetă, explică Prof. Dan Vodnar în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV. Partea cea mai bună este că există un test simplu care te ajută să afli dacă produsul cumpărat este 100% natural sau nu, iar fiecare îl poate face repede, în propria bucătărie.
„Există diverse produse pe piață și pentru a testa să vedem dacă produsele sunt adevărate, că nu sunt falsificate cu nimic, există o tehnică foarte simplă. Mergem să cumpărăm iod de la farmacie și punem pe smântână, să vedem dacă a fost sau nu falsificată. După mestecăm și trebuie să vedem cum arată. Dacă ea se transformă și apare colorația albastră, este falsificată. Asta înseamnă că a fost adăugat amidon în compoziția sa. Prin adăugarea amidonului sau făinii se pot falsifica smântânile.”, a declarat Prof. Dan Vodnar, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.
Așadar, dacă smântâna cumpărată își schimbă culoarea într-una albastră, atunci trebuie să știi că acel produs a fost unul falsificat și că eticheta sa nu este curată, precum pretinde producătorul. Chiar dacă acest lucru nu are un impact extrem de negativ asupra sănătății noastre, specialistul spune că organismul nu va avea parte de toți nutrienții și beneficiile de care ar trebui să dispună.
„Iodul care are amidon oferă această culoare albastră. Se poate vedea foarte clar. Pentru sănătate nu ar fi neapărat o problemă foarte mare, dar de ce să dai banii pe un produs falsificat? Când cumperi un produs, îl cumperi la adevărata valoare nutrițională, iar amidonul se transformă în glucoză în organismul nostru, în timp ce smântâna o cumperi pentru grăsime. Nu poți să-ți dai seama din etichetă, din păcate. Nimeni nu trece amidonul pe etichetă, asta e o metodă de falsificare. Fiecare acasă poate face asta. ”, a mai spus specialistul.
Când vorbim de brânza tartinabilă, pe care ne-o punem pe pâine prăjită la mic dejun, specialistul spune că poți face același test, iar dacă vreunul dintre tipurile pe care le ai pe masă devine albastru, înseamnă că a fost falsificat.
„La fel și la brânză, punem iodul, le putem omogeniza, dacă una dintre ele își transforma culoarea în albastru, înseamnă că au fost falsificate.”, a mai spus acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu a dezvăluit...