Ţi se-ntâmplă adesea ca după ce mănânci să-ţi fie în continuare foame? Află din ce cauze se întâmplă acest lucru
Data publicării:
Dacă ți-e foame chiar și după ce ai mâncat o masă, s-ar putea să fie nevoie să faci niște investigații pentru a afla de ce.

Motivele pentru care ne simțim flămânzi sunt variate și, uneori, instinctul de a mânca nu prea are legătură cu mâncarea. Deși foamea este un indiciu important pentru ca organismele noastre să realimenteze și să obțină energia de care avem nevoie pentru a supraviețui, uneori foamea poate însemna că nu primim substanțele nutritive potrivite sau poate fi chiar psihologică - o modalitate de a face față emoțiIor, plictiselii și stresului.

Cum îți poți da seama ce încearcă să-ți spună corpul tău? Aceste scenarii de mai jos vă pot ajuta să vă dați seama:

Nu dormi suficient - Potrivit Fundației Naționale pentru Somn, un somn adecvat este între șapte și nouă ore pe noapte, în funcție de persoană. Cu atât mai puțin cu atât rezultă o creștere pe termen scurt a hormonului grelină, care stimulează pofta de mâncare, precum și o scădere a leptinei, care o scade. În plus, un studiu din septembrie 2019 publicat în Journal of Lipid Research a constatat că patru nopți de restricție de somn consecutive pot determina oamenii să metabolizeze diferit alimentele, lăsându-i ănfometați chiar și după ce au mâncat o masă.

 Ești deshidratat :„O mulțime de oameni încep să se simtă letargici și amețiți și cred că au nevoie de hrană, dar chiar confundă foamea de sete”, spune Bonnie Taub-Dix, RDN, un dietetician înregistrat cu sediul în New York. Când „foamea” lovește, el recomandă să iei o înghițitură de apă înainte de a căuta ceva de mâncare.

Ești la o dietă - Nu este un mare mister faptul că restricționarea drastică a caloriilor pentru a pierde în greutate ar putea duce la senzația de foame decât în ​​mod normal. Dar motivul pentru acest lucru, spune Taub-Dix, nu este doar pentru că oamenii mănâncă mai puțin atunci când fac o dietă - se datorează faptului că dietele de moft deseori elimină cu totul grupurile de alimente, cum ar fi proteinele, carbohidrații sau grăsimile. Fiecare dintre aceste grupuri alimentare conține substanțe nutritive importante care promovează sațietatea, spune Taub-Dix, cum ar fi proteine ​​din surse de carne sau fibre găsite în carbohidrați. „Nu am văzut niciodată cu adevărat o dietă care să încurajeze echilibrul”, spune Taub-Dix.

Esti plictisit - Dacă te uiți la televizor și te găsești fără să ai grijă de o pungă de covrigi, consideră că s-ar putea să gusti din plictiseală, nu din foame. Într-un studiu din Appetite din iunie 2018, cercetătorii au descoperit că oamenii au mai multe șanse să mănânce în perioadele de plictiseală, anxietate sau depresie decât în ​​perioadele de emoții pozitive. Persoanele care au mâncat ca răspuns la emoții negative au fost, de asemenea, mai susceptibile de a prezenta simptome ale alimentației dezordonate.

Alaptezi -Uneori, foamea apare deoarece corpul tău este ocupat să facă mâncare pentru o altă persoană. „Procesul de creare a laptelui - care este, în sine, un aliment - crește necesarul de nutrienți și lichide, deoarece vă folosiți propriile depozite de grăsimi și rezerve de energie”, spune Monica Auslander Moreno, RD, LDN, fondatorul Miami din Nutriție esențială. Aceasta înseamnă că organismul lucrează din greu și are nevoie de calorii suplimentare pentru a compensa ceea ce arde, rezultând de obicei într-o senzație de foame intensă.

Dieta ta are prea multă sare - În 2017, un studiu publicat în Journal of Clinical Investigation a constatat că dietele bogate în sodiu cresc de fapt foamea pe termen lung. Motivul, au descoperit cercetătorii, este că dietele bogate în sodiu - mai mult de 12 grame pe zi - determină corpul să rețină fluidul, ceea ce necesită mai multă energie și calorii pentru a fi stocate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimentatie  foame  sănătate 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel