Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Brânza este unul dintre alimentele cele mai îndrăgite de către români. O consumăm vara, primăvara, cât și iarna, însă indiferent de sezon, un lucru este cert: gustul său rămâne același. Poate fi consumată ca atare sau integrată în extrem de multe preparate, lucru care va potența aroma acelui fel de mâncare. Totuși, pentru a ne bucura de toate proprietățile pe care le aduce și valorile nutriționale, trebuie să respecți câteva reguli clare, spune Mihaela Bilic.
„Se combină foarte bine cu pâine și roșii. Este vorba despre brânză, un concentrat de gust și energie obținut din lapte. Trebuie să recunoaștem, viața are alt gust cu o bucățică de brânză.
Cum o alegem și cum o consumăm ca să ne bucurăm la maxim de calitățile ei. Iată câteva recomandări practice:
Nu cumpărați parmezan, mozarella sau cașcaval gata rase, brânza se oxidează în contact cu aerul. Dacă vreți să presărați brânză peste un preparat, dați-le pe răzătoare chiar în momentul gătitului.”, a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii Doctor de bine, de la Pro TV.
VEZI și: Gustare de sezon DIETETICĂ. Bilic, despre alimentul „vedetă” în această toamnă: „Profitați”
Mai mult, există și câteva greșeli pe care le poți face, când vine vorba de depozitarea brânzeturilor în frigider, dacă îți dorești ca acestea să se păstreze în cea mai perfectă formă o lungă perioadă de timp. În acest sens, Mihaela Bilic spune că nu ar trebui să o lăsăm niciodată într-o pungă de plastic, pentru că acest obicei poate spori apariția mucegaiului, iar cel mai perfect loc pentru ea este sertarul frigiderului pentru legume.
„Brânza nu se păstrează în pungă sau în folie de plastic, umiditatea crescută determină apariția unui mucegai alb, la suprafață, care strică gustul și aspectul brânzei. Folosiți hârtie cerată sau folie de aluminiu, astfel încât brânza să poată „respira”.
Păstrați brânza în frigider în tăvița pentru legume, este o zonă în care temperatura este optimă și există un pic de umiditate, în felul ăsta evitați ca brânza să se usuce.”, a continuat doctorul nutriționist.
Citește și: Cum ții glicemia sub control. Mihaela Bilic dezvăluie obiceiurile alimentare pe care trebuie să le respecți
Mai mult, doctorul nutriționist spune că brânza poate fi consumată fără griji și de cei care știu că au intoleranță la lactoză. Explicația este simplă, dă de înțeles Mihaela Bilic. Pe măsură ce laptele fermentează, și procentul său de lactoză este mai redus, astfel încât există mai multe produse care pot fi savurate și de această categorie de persoane.
„Brânza poate fi consumată și de cei care au intoleranță la lactoză. Lactoza este prezentă mai ales în laptele proaspăt, iar concentrația ei scade pe măsură ce laptele este fermentat. Avem mai puțină lactoză în iaurt și brânză proaspătă și doar urme de lactoză în brânzeturile fermentate și în cașcaval.
Și o ultima recomandare: Atenție la cantitate. În brânză avem concentrate proteinele și grăsimea din 6-7 l de lapte, plus multă sare. Porția corectă este de 40-50g pentru cașcaval și 80-100 g pentru telemea.”, a mai spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: brânză depozitare mihaela bilic sănătate
Daniela Simulescu a dezvăluit...