TM2023/ Expoziţia Spotlight Heritage Timişoara va fi prezentată la Cracovia, până pe 31 mai
Institutul Cultural Român (ICR) de la Varşovia itinerează expoziţia "Timişoara - patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timişoara" la Biblioteca Publică Voievodală din Cracovia, în perioada 21 aprilie - 31 mai 2023.Prezentată iniţial la Varşovia, cu sprijinul Ambasadei României în Republica Polonă, apoi la Poznan, expoziţia îşi propune să prezinte publicului polonez patrimoniul construit şi poveştile oraşului care deţine anul acesta titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Proiectul omonim a fost iniţiat în anul 2016 şi realizat de Universitatea Politehnica Timişoara în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului, fiind inclus în Programul Cultural oficial Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, arată un comunicat al ICR Varşovia, remis, vineri, AGERPRES.

Prin acest proiect, Institutul Cultural Român de la Varşovia continuă să ofere vizibilitate Timişoarei, oraş care deţine în 2023 titlul de Capitală Europeană a Culturii, patrimoniului său multietnic şi pluriconfesional, dar şi spiritului antreprenorial care-l caracterizează.

Poveşti ale patrimoniului cultural şi istoric împletite cu cele personale ale locuitorilor de ieri şi de azi sunt suprapuse în format digital cu patrimoniul imaterial ce se regăseşte în romane, amintiri şi istoria orală.

În fiecare an, itinerarii digitale şi fizice prin cartierele istorice ale Timişoarei dezvăluie poveştile oraşului printr-un larg evantai de activităţi: o expoziţie muzeală, expoziţii stradale, un site web (https://spotlight-timisoara.eu/), aplicaţia mobilă "Spotlight Heritage Timişoara", o aplicaţie de realitate augmentată, demonstraţii de realitate virtuală, spectacole de teatru şi dans stradal, evenimente şi instalaţii digitale, tururi ghidate şi virtuale, atât în Timişoara cât şi în străinătate.

În anul 2022, în cadrul Galei Romanian PR Award, cea mai importantă competiţie naţională de recunoaştere a excelenţei în domeniul promovării, proiectul a fost distins cu Aurul în Excelenţă pentru secţiunea "Comunicarea în sectorul public" şi distincţia specială PR Innovator of the Year.

Organizat de Universitatea Politehnică Timişoara, prin Centrul de eLearning, şi de Muzeul Naţional al Banatului, proiectul "Patrimoniul sub reflectoare" este cofinanţat de Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte şi de Consiliul Judeţean Timiş. La Cracovia este prezentat în parteneriat cu Biblioteca Publică Voievodală şi Consulatul Onorific al României din acest oraş. 

Data: 24 apr 2023, 08:23
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Expozitii
Tagurile articolului: cracovia  expozitia  spotlight heritage timisoara  timisoara  tm2023 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei tale

Mihai Bobonete, Gabriel Cotabiță, captură video YouTube

Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”TM2023: Amintiri despre bucatele din verile de odinioară

Iubitorii gusturilor inedite sau cei care doresc să...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...