TM2023/ Expoziţia Spotlight Heritage Timişoara va fi prezentată la Cracovia, până pe 31 mai
Data publicării:
Institutul Cultural Român (ICR) de la Varşovia itinerează expoziţia "Timişoara - patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timişoara" la Biblioteca Publică Voievodală din Cracovia, în perioada 21 aprilie - 31 mai 2023.Prezentată iniţial la Varşovia, cu sprijinul Ambasadei României în Republica Polonă, apoi la Poznan, expoziţia îşi propune să prezinte publicului polonez patrimoniul construit şi poveştile oraşului care deţine anul acesta titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Proiectul omonim a fost iniţiat în anul 2016 şi realizat de Universitatea Politehnica Timişoara în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului, fiind inclus în Programul Cultural oficial Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, arată un comunicat al ICR Varşovia, remis, vineri, AGERPRES.

Prin acest proiect, Institutul Cultural Român de la Varşovia continuă să ofere vizibilitate Timişoarei, oraş care deţine în 2023 titlul de Capitală Europeană a Culturii, patrimoniului său multietnic şi pluriconfesional, dar şi spiritului antreprenorial care-l caracterizează.

Poveşti ale patrimoniului cultural şi istoric împletite cu cele personale ale locuitorilor de ieri şi de azi sunt suprapuse în format digital cu patrimoniul imaterial ce se regăseşte în romane, amintiri şi istoria orală.

În fiecare an, itinerarii digitale şi fizice prin cartierele istorice ale Timişoarei dezvăluie poveştile oraşului printr-un larg evantai de activităţi: o expoziţie muzeală, expoziţii stradale, un site web (https://spotlight-timisoara.eu/), aplicaţia mobilă "Spotlight Heritage Timişoara", o aplicaţie de realitate augmentată, demonstraţii de realitate virtuală, spectacole de teatru şi dans stradal, evenimente şi instalaţii digitale, tururi ghidate şi virtuale, atât în Timişoara cât şi în străinătate.

În anul 2022, în cadrul Galei Romanian PR Award, cea mai importantă competiţie naţională de recunoaştere a excelenţei în domeniul promovării, proiectul a fost distins cu Aurul în Excelenţă pentru secţiunea "Comunicarea în sectorul public" şi distincţia specială PR Innovator of the Year.

Organizat de Universitatea Politehnică Timişoara, prin Centrul de eLearning, şi de Muzeul Naţional al Banatului, proiectul "Patrimoniul sub reflectoare" este cofinanţat de Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte şi de Consiliul Judeţean Timiş. La Cracovia este prezentat în parteneriat cu Biblioteca Publică Voievodală şi Consulatul Onorific al României din acest oraş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Expozitii
Tagurile articolului: cracovia  expozitia  spotlight heritage timisoara  timisoara  tm2023 


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Tavi Colen a rupt tăcerea și a vorbit despre idila cu Gabriela Cristea. Reacția prezentatoarei Denise Rifai când a auzit răspunsul

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”
TM2023: Amintiri despre bucatele din verile de odinioară

Iubitorii gusturilor inedite sau cei care doresc să...

pixel