TM2023/ Expoziţia Spotlight Heritage Timişoara va fi prezentată la Cracovia, până pe 31 mai
Data publicării:
Institutul Cultural Român (ICR) de la Varşovia itinerează expoziţia "Timişoara - patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timişoara" la Biblioteca Publică Voievodală din Cracovia, în perioada 21 aprilie - 31 mai 2023.



Prezentată iniţial la Varşovia, cu sprijinul Ambasadei României în Republica Polonă, apoi la Poznan, expoziţia îşi propune să prezinte publicului polonez patrimoniul construit şi poveştile oraşului care deţine anul acesta titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Proiectul omonim a fost iniţiat în anul 2016 şi realizat de Universitatea Politehnica Timişoara în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului, fiind inclus în Programul Cultural oficial Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, arată un comunicat al ICR Varşovia, remis, vineri, AGERPRES.

Prin acest proiect, Institutul Cultural Român de la Varşovia continuă să ofere vizibilitate Timişoarei, oraş care deţine în 2023 titlul de Capitală Europeană a Culturii, patrimoniului său multietnic şi pluriconfesional, dar şi spiritului antreprenorial care-l caracterizează.

Poveşti ale patrimoniului cultural şi istoric împletite cu cele personale ale locuitorilor de ieri şi de azi sunt suprapuse în format digital cu patrimoniul imaterial ce se regăseşte în romane, amintiri şi istoria orală.

În fiecare an, itinerarii digitale şi fizice prin cartierele istorice ale Timişoarei dezvăluie poveştile oraşului printr-un larg evantai de activităţi: o expoziţie muzeală, expoziţii stradale, un site web (https://spotlight-timisoara.eu/), aplicaţia mobilă "Spotlight Heritage Timişoara", o aplicaţie de realitate augmentată, demonstraţii de realitate virtuală, spectacole de teatru şi dans stradal, evenimente şi instalaţii digitale, tururi ghidate şi virtuale, atât în Timişoara cât şi în străinătate.

În anul 2022, în cadrul Galei Romanian PR Award, cea mai importantă competiţie naţională de recunoaştere a excelenţei în domeniul promovării, proiectul a fost distins cu Aurul în Excelenţă pentru secţiunea "Comunicarea în sectorul public" şi distincţia specială PR Innovator of the Year.

Organizat de Universitatea Politehnică Timişoara, prin Centrul de eLearning, şi de Muzeul Naţional al Banatului, proiectul "Patrimoniul sub reflectoare" este cofinanţat de Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte şi de Consiliul Judeţean Timiş. La Cracovia este prezentat în parteneriat cu Biblioteca Publică Voievodală şi Consulatul Onorific al României din acest oraş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Expozitii
Tagurile articolului: cracovia  expozitia  spotlight heritage timisoara  timisoara  tm2023 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”




TM2023: Amintiri despre bucatele din verile de odinioară

Iubitorii gusturilor inedite sau cei care doresc să...

pixel