Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Este interesant faptul că fructele de avocado încep să se coacă abia după ce au fost culese. Atunci când este bun de mâncat, avocado își schimbă culoarea de la verde închis până la maro închis, spre negru. Pe lângă culoare, poți recunoaște un avocado copt și după fermitate. Cu cât este mai copt, cu atât va fi mai moale, iar pulpa este mai pufoasă. Dacă îl strângi în mână și este tare, înseamnă că este crud. Verifică și codița fructului - dacă se desprinde cu ușurință, înseamnă că avocado este copt.
Ingrediente:
2 felii de pâine proaspătă integrală, 2 avocado, 2 ouă, 2 linguri de oțet, sare, zeamă de lămâie și ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Prepară mai întâi oul fiert. Pune apa la fiert într-un vas încăpător (de cel puțin 1.5 litri) și adaugă 2 linguri de oțet (acesta împiedică albușul să se separe de gălbenuș). Când apa ajunge la punctul de fierbere, înainte să clocotească (încep să apară bule mici), poți sparge cele două ouă și să le dai drumul în apă. Lasă-le să fiarbă pentru fix patru minute, fără să le atingi. În cazul în care acestea se lipesc, mișcă ușor fundul vasului. Când au fiert, le poți scoate din apă.
Într-un bol mediu, zdrobește miezul celor două fructe de avocado cu ajutorul unei furculițe. Adaugă sare și puțină zeamă de lămâie și continuă să amesteci. Întinde un strat generos din pasta de avocado pe cele două felii de pâine și adaugă pe fiecare câte un ou. Stropește cu puțin ulei de măsline și servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: avocado micdejun rețetă