Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă delicioasă:
INGREDIENTE:
600 gr carne de porc (ceafă)
2 cepe
4 căței usturoi
1 linguriță vegeta de casă măcinată
80 ml bulion
1 lingură pastă de ardei dulce
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță sare
1/4 linguritță piper
1 vârf linguriță pastă de ardei iute
2 linguri de ulei
2 fire pătrunjel
MOD DE PREPARARE: Se taie carnea de porc cubulețe. Se încinge uleiul într-o oală și se prăjește carnea, cca 10 minute la foc iute, până începe să se rumenească. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește până se înmoaie bine, tot cam 10 minute, de data asta la foc mediu. Adăugăm usturoiul strivit și după 1 minut stingem cu 1 cană de apă și adăugăm vegeta. Lăsăm să fiarbă cu capac cam 10 minute. Adăugăm pasta de ardei, bulionul, restul condimentelor (cimbru, sare, piper) și încă 1 cană cu apă. Fierbem cu capac pentru cca 30 minute, la foc mediu. În ultimele 5 minute adăugăm pasta de ardei iute, gustăm de condimente și mai adăugăm dacă e cazul. Când e gata presărăm pătrunjel tocat. Se poate servi caldă cu mămăliguță sau piure.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: carne porc rețetă tocana