Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
INGREDIENTE:
500-600 g pipote de pui curățate
1 lingură ulei de măsline/floarea soarelui
4 roșii mari
1 ceapă mică
2-3 căței usturoi
1 tulpină mică țelină apio
1 felie de rădăcină țelină
apă/supă vegetală
sare
5-6 boabe de piper
pătrunjel
MOD DE PREPARARE: Spălăm bine pipotele de pui, le punem într-o cratiță și le acoperim cu apă (apa trebuie să acopere pipotele cam de 2-3 degete). Adăugăm 1 linguriță de sare și le dăm în 2-3 clocote. Le scurgem și le clătim sub un jet de apă caldă, apoi le lăsăm într-o sită să se scurgă bine. Într-o cratiță, călim ceapa, usturoiul și țelina, mărunt tocate, într-o lingură de ulei de măsline. După ce ceapa s-a înmuiat, adăugăm pipotele de pui și amestecăm pe foc mic, încă 1-2 minute. Adăugăm roșiile curățate de sâmburi și coajă și tăiate în cubulețe mici, boabele de piper și amestecăm bine. Pentru început, punem peste pipote cca 100-200 ml de apă caldă sau supă vegetală. Acoperim cratița cu un capac și lăsăm tocănița să fiarbă la foc mic. Verificăm tocănița după cca 20-25 de minute și dacă mai este nevoie de apă, mai adăugăm câte 100 ml de apă/supă vegetală deodată. Când pipotele sunt complet pătrunse, condimentăm tocănița cu sare, pătrunjel tocate, stingem focul și o servim alături de mămăliguță.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: pipote rețetă tocana
Mi-Th Influencer, emisiunea...