Top 4 alimente aparent dietetice, dar care îngrașă. Cori Grămescu: cum să NU cădem în capcana „mâncatului sănătos”
Data publicării:
Uneori alegem anumite preparate care par a fi cele mai bune opțiuni pentru a ajunge la greutatea dorită, însă de cele mai multe ori acestea nu fac altceva decât să ne aducă kilograme în plus. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție face topul alimentelor de acest fel și atrage atenția asupra aspectelor la care trebuie să fim atenți atunci când ținem dietă. 

Dacă despre produsele de patiserie, ciocolată, prăjituri se știe că sunt inamicul dietelor de slăbire, asupra multor preparate există percepția greșită pot fi consumate fără probleme în diete doar pentru că sunt realizate din ingrediente sănătoase. Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția asupra faptului că nu trebuie să pierdem din vedere faptul că slăbirea se bazează pe crearea unui deficit caloric sustenabil și menținerea glicemiei într-un interval moderat de valori.

„Nu e suficient doar să mâncăm ingrediente care, fiecare luate în parte, sunt sănătoase, ci trebuie să fim atenți și la modul cum sunt gătite respectivele alimente. Atunci când ne dorim să pierdem câteva kilograme trebuie să alegem alimente care sunt cât mai simplu pregătite și cât mai ușor de tranșat ingredientele. Cu alte cuvinte, să ne ferim de preparate care conțîn tot felul de sosuri sau ingrediente pe care nu le vedem cu ușurință. Apoi, e important să nu bem caloriile. Smoothie-urile, ciorbele și sucurile sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea. Nu în ultimul rând, să fim atenți la cantitatea de ulei adăugată la gătire și la modul în care preparăm alimentele. Ar trebui să prioritizăm gătirea prin înăbușire sau la cuptor ori airfryer, la temperaturi moderate”, explică Cori Grămescu.

Mai jos, nutriționistul Cori Grămescu prezită top 4 alimente aparent dietetice care de fapt îngrașă.


1. Legumele sautee de la restaurante. „Deși legumele sunt cele mai sănătoase opțiuni alimentare, în realitate când le comandăm la restaurant sotate, se folosește o cantitate cel puțîn generoasa de unt sau ulei și asta face că o astfel de garnitură să depășească uneori chiar și 400 de kcal, deși legumele însele nu au mai mult de 100 de kcal per porție”, spune cunoscutul nutriționist. 


2. Paștele cu legume. Și în spatele acestor preparate se ascund multe calorii mai ales atunci când se pierde din vedere mărimea porției. Cori Grămescu atrage atenția că pentru o persoană care dorește să slăbească se recomandă că porția de paste să nu depășească 4-5 linguri (40 g), iar la restaurante porțiile ajung să cântărească și 350 de grame. De asemenea, conform nutriționistului asocierea dintre paste și grăsimea pusă la sosul de paste indiferent că vorbim de ulei de măsline, unt, smântână sau nelipsitul parmezan fac adeseori că o porție de paste cu legume să depășească cu mult caloriile necesare, deși fiecare ingredient în parte este potrivit în dietă în cantitate mică. 


3. Smoothie-urile.  Cori Grămescu ne sfătuiește să fim foarte atenți atunci când consumăm smoothieuri, mai ales cele comandate din comerț. Într-o băutura de 500 ml regăsim adesea fructe, miere, cereale, nuci crude sau fulgi de cocos și nu de puține ori un smoothie aparent inofensiv ajunge chiar la 500 de kcal (echivalentul a unei mese principale) pe care de multe ori nici nu le luăm în calcul atunci când „nu slăbim, deși mâncăm sănătos”.


4. Sorbetto de fructe. „Când ne gândim la sorbetto în varianta originala, el conține doar fructe, însă între timp versiunile comerciale au de regulă și zahăr adăugat, iar o cupă de sorbetto conține în realitate 130 de kcal, ceea ce nu este foarte mult însă problema apare din faptul că majoritatea oamenilor mănâncă 2-3 cupe de înghețată, de unde și aportul crescut de calorii”, explică nutriționistul Cori Grămescu.

 

Nu în ultimul rând, Cori Grămescu atrage atenția asupra faptului că a avea un stil de viață sănătos nu este egal cu a avea o dietă de înfometare înseamnă constanță în timp și mâncare în general sănătoasă cu mici ”tratații” sau pofte ocazionale mai puțîn sănătoase. De asemenea, un stil de viață sănătos înseamnă mișcare. Indiferent dacă optezi pentru a merge la sala sau a urma ore de grup fitness on-line, nutriționista și antrenoarea de pilates, Cori Grănescu ne învață să alternăm antrenamente cardio de intensitate moderată cu ore în care lucrăm cu greutăți medii, pentru rezistență.

„Sportul creează un deficit caloric eficient fără să ne înfometăm. Consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea”, spune atrenoarea de pilates Cori Grămescu. 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente  cori gramescu  dietă  sanatos  slabit 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel