Top 5 alimente care accelerează îmbătrânirea tenului. Care sunt acestea
Data actualizării:
Data publicării:
Există mulți factori care accelerează îmbrătrânirea tenului, iar unul dintre aceștia este alimentația.

Există mulți factori care accelerează procesul de îmbătrânire. Principala este genetică. Mai mulți factori genetici sunt implicați în îmbătrânire, dar unii factori precum fumatul, lumina soarelui și dieta pe care le puteți controla, fac o mare diferență. Dar, de asemenea, vă expune corpul la boli cronice precum diabetul, bolile de inimă și chiar cancerul.

Dieta sănătoasă este legată de îmbătrânirea celulară sănătoasă. Cu toate acestea, experții spun că este timpul să uităm de cremele și procedurile scumpe. Cheia îmbătrânirii cu grație este simplă: Mănâncă sănătos!

Iată ce alimente trebuie să evitați pentru a avea o piele frumoasă, cu aspect mai tânăr:

1. Margarina - Unele tipuri de margarină, care se găsesc în deosebi în alimente ultra procesate, ar putea accelera îmbatrânirea pielii.

2. Băuturile energizante- Băuturile energizante sunt bogate în zahăr, cofeină, sodiu și acizi. Acest lucru oferă mai multă energie pentru o zi, însă consumul de prea multe băuturi energizante poate accelera îmbătrânirea celulelor noastre.

3. Alimente cu zahăr- Zahărul este responsabil de creșterea în greutate, de apariția ridurilor, de a vă face pielea lăsată și de a vă afecta sănătatea în general. Consumul de prea mult zahăr poate avea multe efecte negative asupra sănătății. În principal pentru îmbătrânirea prematură. Un exces de alimente și băuturi îndulcite poate duce la creșterea în greutate, probleme de zahăr din sânge, inflamații, cariile dentare și un risc crescut de boli de inimă, printre alte afecțiuni periculoase. De asemenea, zahărul este un combustibil preferat pentru celulele canceroase. Ține departe deserturile, dulciurile, produsele de patiserie, băuturile răcoritoare din dieta ta pentru a te menține mai mult timp tânăr.

4. Carbohidrați- Pâinea și pastele făcute din făină albă rafinată au un indice ridicat de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că vă cresc glicemia rapid. S-a dovedit că acești carbohidrații rafinați provoacă probleme precum acneea și accelerează îmbătrânirea pielii.

5. Carne conservată - Consumul de carne procesată duce la deshidratare și declanșează inflamații. Consumul de prea multă carne roșie și insuficiența de fructe și legume ar putea crește „vârsta biologică” a organismului și ar putea contribui la probleme de sănătate, potrivit cercetătorilor. Alimentele mai puțin procesate vă vor susține întotdeauna aspectul mai tânăr, potrivit Buzznoble.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  imbatranire  ten 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”

Teo Trandafir, pască fără aluat, sursa foto Instagram/ captură video Youtube, chef Sorin Bontea

Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători




pixel