Sfaturi simple pentru o piele, păr și unghii sănătoase. Ce trebuie să faci
Data publicării:
Schimbarea anotimpurilor este foarte dificilă, deoarece trebuie să regândim și să ne gestionăm din nou rutina pentru piele, păr și unghii, deoarece atunci când se schimbă sezonul, o dietă reînnoită și, desigur, un nou regim de exerciții fizice care se potrivește cu vremea trebuie să fie încorporat în rutina zilnică, dar câteva sfaturi pot face minuni pentru pielea și bunăstarea generală.

 Această vreme caldă face ca organismul dumneavoastră să fie mai vulnerabil la diferite tipuri de boli și infecții. Așadar, iată cum să menți corpul sănătos.

 Anil Khandelwal, fondator, Yogic Secrets a împărtășit 5 sfaturi simple pentru o piele sănătoasă și strălucitoare, un păr lucios și, bineînțeles, nu în ultimul rând, unghiile puternice și strălucitoare:
Pentru a obține aceste lucruri, împreună cu produsele de îngrijire personală, trebuie să ne concentrăm mai mult pe a fi sănătoși din punct de vedere intern, precum și să dobândim nutrienții adecvați care vor realiza toate acestea.

O "HIDRATARE BUNĂ" ESTE CHEIA PENTRU O PIELE SĂNĂTOASĂ: Vremea caldă și transpirația din timpul verii duc corpul la deshidratare, așa că îmbuteliați-vă aportul de apă cel puțin 3 până la 4l/zi, ceea ce vă va ajuta să vă câștigați elasticitatea pielii, să vă hidratați pielea și să mențineți umiditatea optimă a pielii. Prin consumul optim de apă se va asigura, de asemenea, că nutrienții esențiali sunt obtinerea circulat la celulele pielii.

O ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ: Dacă într-adevăr tânjiți după un păr puternic și lucios, o piele strălucitoare și unghii puternice, toate acestea nu sunt încorporate de o dietă bună, deoarece sistemul nostru alimentar este lipsit și de vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru a obține aceste lucruri. Includeți anumite alimente și suplimente în dietă pentru a umple acest gol: Promovează sănătatea pielii și a unghiilor prin creșterea sănătoasă a celulelor și ajută la metabolismul carbohidraților, aminoacizilor care sunt esențiali pentru o piele strălucitoare și creșterea unghiilor. Se găsește mai ales în gălbenușurile de ou, soia, arahide, semințe de floarea-soarelui, migdale, somon, cartofi dulci, ciuperci, broccoli, banane, drojdie și avocado. 

MAGNEZIU: Când vă lipsește acest mineral miraculos din alimentație, nivelul de acizi grași de la suprafața pielii și nivelul de colagen - care menține pielea suplă și hidratată - vor scădea. Fața ta va deveni mai uscată,tonusul neuniform al pielii fiind de asemenea predispusă la riduri,așa că acest mineral crucial este important pentru piele și unghii deoarece ajută la sinteza proteinelor și la formarea de noi unghii. Magneziul poate ajuta, de asemenea, la protejarea pielii împotriva daunelor externe, deoarece reglează regenerarea și repararea celulară, crescând recuperarea atunci când pielea este deranjată și rezistența atunci când este atacată. Alimente precum semințele de floarea-soarelui, nucile, legumele, spanacul, banana, cerealele integrale sunt câteva surse bune, altfel puteți încerca oricând suplimente alimentare funcționale pentru a face față deficienței.

EVITAȚI STRESUL: Stresul poate fi o dăunător pentru că atunci când suntem foarte stresați din orice motiv, ne consumă toată energia pozitivă și duce la niveluri mai ridicate de anxietate, neliniște și gânduri negative care au un impact asupra sănătății pielii noastre în general. Erupțiile cutanate, ridurile, cearcănele, problemele de acnee, problemele hormonale, căderea severă a părului, unghiile fragile și slabe sunt semne ale stresului. Unele dintre alimente vă pot ajuta să luptați cu stresul, cum ar fi ceaiul din plante, ciocolata neagră, cerealele integrale, avocado, peștele, nucile, citricele, probioticele, alimentele bogate în fibre.

ACTIVITĂȚI FIZICE: Este o modalitate naturală care vă poate oferi o piele mai sănătoasă și strălucitoare, alături de numeroase alte beneficii. Exercițiile fizice au un efect de întinerire generală. Exercițiile fizice regulate înseamnă, de asemenea, o mai bună circulație a sângelui în corp - la nivelul degetelor de la mâini, al unghiilor de la mâini, de la picioare și de la picioare. De fapt, exercițiile fizice aduc beneficii întregului organism, deoarece îmbunătățesc rezistența sistemului circulator și respirator, ceea ce înseamnă, de asemenea, o mai bună oxigenare în tot corpul. Pentru păr face minuni cum ar fi:  creșterea părului și previne căderea părului,de asemenea, menține scalpul sănătos și previne înfundarea porilor, luptă și împotriva radicalilor liberi. Antrenamentul regulat îți oferă o piele strălucitoare, o față fără riduri și ajută și la prevenirea acneei, potrivit timesofindia.com


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: par  piele  sănătate  unghii 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel