Top 6 alimente pentru o inimă sănătoasă. Medicul Mihail Pautov: „Ideal ar fi să mâncăm în fiecare zi câte o porție”
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul Mihail Pautov a dezvăluit care sunt cele 6 alimente care susțin sănătatea inimii.

O inimă puternică și sănătoasă este esențială pentru o viață lungă și plină de viață. Ceea ce alegem să punem în farfurie are un impact direct asupra stării inimii noastre. Medicul Mihail Pautov evidențiază 6 categorii de alimente benefice pe care ar trebui să le includem în dieta noastră.

Top 6 alimente pentru o inimă sănătoasă

 

Fructe, legume, leguminoase

Alegeți fructe proaspete în detrimentul sucurilor, smoothie-urilor sau pastelor de fructe. Fructele întregi oferă fibre, vitamine și minerale esențiale pentru o inimă sănătoasă.  De asemenea, deși fructele sunt benefice, legumele le depășesc în ceea ce privește conținutul de fibre și nutrienți. Așadar, asigurați-vă că includeți o varietate de legume în dieta zilnică. Totodată, potrivit medicului Mihail Pautov, leguminoasele precum lintea, năutul și fasolea sunt surse excelente de proteine vegetale și fibre, contribuind semnificativ la o stare cardiovasculară mai bună. 

„Ce să mâncați pentru a avea o inimă sănătoasă. Avem fructe, nu suc de fructe, nu smoothie din fructe, nu pastă de fructe, ci fructe întregi. De asemenea, legume, care sunt și mai sănătoase decât fructele pentru că au și fibre și au foarte mulți nutrienți. Mai avem leguminoasele. Ele contribuie la sănătatea cardiovasculară mai bună. Aici vorbim despre linte, năut, fasole. Ideal ar fi să mâncăm în fiecare zi câte o porție, pentru că sunt o sursă excelentă de proteine vegetale”, a spus medicul Mihail Pautov.

Te-ar putea interesa și: Problemele grave pe care le provoacă sucurile asupra sănătății tale. Medicul Mihail Pautov: „E momentul să te oprești”

Nuci, pește, lactate

Bogate în acizi grași esențiali și alți nutrienți, nucile și alunele susțin semnificativ sănătatea inimii, potrivit medicului Mihail Pautov. De asemenea, peștele gras este o sursă excelentă de acizi grași Omega 3, recunoscuți pentru beneficiile lor asupra inimii. Totodată, studiile demonstrează că lactatele pot fi integrate cu succes într-o dietă echilibrată și sănătoasă, oferind calciu și proteine, esențiale pentru sănătatea noastră. Pe lângă alimentație, medicul Mihail Pautov subliniază importanța sportului pentru menținerea unei inimi sănătoase.

„Nucile și alunele sunt bogate în acizi grași esențiali și alți nutrienți care sprijină sănătatea cardiovasculară.  Nu trebuie să vă fie frică de pește. Este o sursă excelentă de acizi grași, Omega 3, care sunt cunoscuți pentru beneficiile lor asupra sănătății inimii.

Studiile arată că lactatele pot fi o parte a unei diete echilibrate și sănătoase oferind surse bune de calciu și proteine. Țineți cont de aceste sfaturi, aceste 6 tipuri de alimente pe care să le mâncăm zilnic sau săptămânal. Astfel o să vă asigurați că o să aveți o inimă mai sănătoasă, dar nu uitați și de sport. Sportul cardiovascular este una dintre cele mai bune metode de a ne menține o inimă sănătoasă”, a spus medicul Mihail Pautov, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

Te-ar putea interesa și: Beneficiile uluitoare ale consumului de unt. Medicul Mihail Pautov: „Are anumite avantaje pentru sănătate”

Te-ar putea interesa și: De ce trebuie să pui piureul la frigider după ce l-ai gătit. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit motivul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel