Top 4 zodii care se vor bucura de noroc financiar la final de an. Mihai Voropchievici: „Sfârșitul lui 2024 le rezervă șanse mari de câștig”
Fructele sunt bune, ele conțin fibre și alți nutrienți de care avem cu toții nevoie. Dar unele dintre ele au un conținut mare de zahăr natural, iar pe acestea ar trebui să le consumăm cu moderație, ca să nu ne creștem glicemia. Iată care sunt fructele cele mai dulci:
1) Pere:
Conțin 17 grame de zahăr la 100 de grame de fruct. Sunt însă o bună sursă de folat, vitamina C, cupru și potasiu. Dacă încercați să vă mențineți silueta, puneți o felie tăiată mărunt în iaurt sau într-o salată.
2) Pepenele roșu:
Este compus 92% din apă și e o sursă extrem de bună de electroliți, dar are 17 grame de zahăr la suta de grame de fruct. Așa că e mai bine să vă rezumați la o felie!
3) Smochine:
Două smochine, de dimensiune medie, au împreună 16 grame de zahăr. Mai bine tăiați una în felii și serviți-o cu brânză de capră, desert sau gustare care vă va aduce și un aport substanțial de proteine. Conțin potasiu, calciu, magneziu, fier și cupru și sunt o bună sursă de vitamine antioxidante A și K.
4) Struguri:
Conțin 16 grame de zahăr la 100 de grame de boabe de struguri. Conțin și calciu, magneziu, potasiu, fosfor, mangan și vitamina K, așa că sunt sănătoase, dar cu moderație.
Citește mai departe pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: fructe sănătate zahar
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...