Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Iată câteva motive pentru care este sănătos să mănânci ouă:
Ouăle au un conținut ridicat de proteine de înaltă calitate. Sunt o sursă excelentă de proteine complete, care conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie organismul pentru a funcționa corect. Vitamine și minerale esențiale. Ouăle sunt bogate în vitaminele A, D, E, B12, riboflavină (B2) și folat.
Totodată, furnizează minerale precum fier, zinc și seleniu. Grăsimi sănătoase. Gălbenușul de ou are în componență grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3, benefici pentru sănătatea cardiovasculară, dar și pentru funcționarea creierului.
Ouăle sunt una dintre cele mai bune surse de colină. Colina este un nutrient esențial pentru sănătatea creierului și a ficatului, esențial și pentru dezvoltarea fetală în timpul sarcinii.
Ouăle conțin antioxidanți precum luteina și zeaxantina, care sunt benefici pentru sănătatea ochilor și pot scădea riscul de afecțiuni oculare, precum cataracta. Datorită conținutului lor ridicat de proteine și a senzației de sațietate pe care o oferă, ouăle pot contribui la controlul greutății prin scăderea apetitului și a consumului de calorii pe parcursul zilei.
Vitamina D prezentă în ouă la absorbția calciului, fapt esențial pentru menținerea sănătății oaselor și dinților. Ouăle sunt ușor de gătit și pot fi incluse într-o varietate de feluri de mâncare, fapt care le face să fie o componentă convenabilă pentru o dietă echilibrată.
De menționat este faptul că, deși sunt sănătoase, ouăle trebuie consumate cu moderație, în cadrul unei diete echilibrate. Totodată, contează modul de preparare. De exemplu, ouăle prăjite în exces de unt sau ulei pot să adauge grăsimi nesănătoase în dietă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andrei Itu
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...