Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Ideale pentru a fi consumate la gustare, ca snack de dimineață sau pentru a fi incluse în salate, fructele cu coajă sunt ideale pe parcursul zilei; în plus, au mari beneficii pentru sănătate. Fisticul este ideal în dietele pentru slăbit, deoarece timpul necesar pentru a-l scoate din coajă ne face mai conștienți de cantitatea pe care o mâncăm. Consumarea zilnică poate fi o idee bună pentru combaterea unor boli.
Dimensiunea redusă te poate face să crezi că fisticul nu este altceva decât un fruct cu coajă delicios și care adaugă un strop de culoare mâncărurilor noastre, dar, în realitate, ascunde mari proprietăți care pot fi foarte benefice pentru sănătatea noastră, dacă includem fisticul într-o dietă variată și sănătoasă. Cantitatea zilnică recomandată ar fi un pumn, aproximativ 30 de grame de fistic, ceea ce ar echivala cu aproximativ 30 (cu coajă).
Fisticul se remarcă printre celelalte fructe cu coajă prin faptul că este foarte nutritiv, conține 20% proteine vegetale și este, de asemenea, foarte bogat în carbohidrați, dar de absorbție lentă, ideal ca aport de energie. Conține grăsimi nesaturate, este bogat în fosfor, potasiu, dar și în fier, precum și în zinc și vitamina E. Este de asemenea, bogat în antioxidanți și, mai ales, în fibre, fiind astfel ideal pentru sistemul digestiv.
În jurul fructelor cu coajă au existat întotdeauna anumite mituri, cum ar fi că sunt alimente prea grase și că pot îngreuna pierderea în greutate. Acest lucru s-a dovedit a fi fals, pe lângă faptul că sunt alimente sățioase, ceea ce le face ideale în orice dietă, fie că este destinată pierderii în greutate sau nu. Sunt, de asemenea, un complement excelent pentru sănătate, consumate întotdeauna cu moderație și în măsura potrivită, ajutând la combaterea unor boli frecvente.
Fisticul ajută la reducerea riscului de a dezvolta probleme cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic sau accidentele vasculare cerebrale. Acest lucru se datorează conținutului de vitamina E, acid folic și fitosteroli. În plus, un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania a arătat că includerea fisticului în alimentație îmbunătățește controlul desaturazei și produce o ușoară scădere a colesterolului LDL.
De asemenea, este benefic în combaterea hipertensiunii arteriale, deoarece facilitează sinteza oxidului nitric, un puternic vasodilatator, ceea ce reduce tensiunea arterială. Comparativ cu o dietă fără fistic, includerea acestor fructe cu coajă s-a dovedit a fi benefică, deoarece în situații de stres, tensiunea arterială sistolică și frecvența cardiacă scad.
Consumul de fistic îmbunătățește rezistența la insulină și reduce creșterea nivelului de glucoză în sânge după mese, așa cum a arătat un studiu realizat de Universitatea Rovira i Virgili din Tarragona, ceea ce face ca aceste fructe cu coajă să fie un aliat bun pentru a evita diabetul de tip II, relatează 20minutos. es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...