Top trei boli pe care fisticul te ajută să le combați
Data actualizării:
Data publicării:
Fructele cu coajă sunt un aliment sănătos pe care îl putem include în dieta noastră într-un mod moderat pentru a beneficia de avantajele lor. În cazul fisticului, acest lucru nu este diferit, deoarece ne ajută să combatem trei boli foarte frecvente.

Ideale pentru a fi consumate la gustare, ca snack de dimineață sau pentru a fi incluse în salate, fructele cu coajă sunt ideale pe parcursul zilei; în plus, au mari beneficii pentru sănătate. Fisticul este ideal în dietele pentru slăbit, deoarece timpul necesar pentru a-l scoate din coajă ne face mai conștienți de cantitatea pe care o mâncăm. Consumarea zilnică poate fi o idee bună pentru combaterea unor boli.

Fisticul: proprietăți și beneficii

Dimensiunea redusă te poate face să crezi că fisticul nu este altceva decât un fruct cu coajă delicios și care adaugă un strop de culoare mâncărurilor noastre, dar, în realitate, ascunde mari proprietăți care pot fi foarte benefice pentru sănătatea noastră, dacă includem fisticul într-o dietă variată și sănătoasă. Cantitatea zilnică recomandată ar fi un pumn, aproximativ 30 de grame de fistic, ceea ce ar echivala cu aproximativ 30 (cu coajă).

Fisticul se remarcă printre celelalte fructe cu coajă prin faptul că este foarte nutritiv, conține 20% proteine vegetale și este, de asemenea, foarte bogat în carbohidrați, dar de absorbție lentă, ideal ca aport de energie. Conține grăsimi nesaturate, este bogat în fosfor, potasiu, dar și în fier, precum și în zinc și vitamina E. Este de asemenea, bogat în antioxidanți și, mai ales, în fibre, fiind astfel ideal pentru sistemul digestiv.

Cele trei tipuri de boli pe care fisticul te ajută să le combați

În jurul fructelor cu coajă au existat întotdeauna anumite mituri, cum ar fi că sunt alimente prea grase și că pot îngreuna pierderea în greutate. Acest lucru s-a dovedit a fi fals, pe lângă faptul că sunt alimente sățioase, ceea ce le face ideale în orice dietă, fie că este destinată pierderii în greutate sau nu. Sunt, de asemenea, un complement excelent pentru sănătate, consumate întotdeauna cu moderație și în măsura potrivită, ajutând la combaterea unor boli frecvente.

Fisticul ajută la reducerea riscului de a dezvolta probleme cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic sau accidentele vasculare cerebrale. Acest lucru se datorează conținutului de vitamina E, acid folic și fitosteroli. În plus, un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania a arătat că includerea fisticului în alimentație îmbunătățește controlul desaturazei și produce o ușoară scădere a colesterolului LDL.

De asemenea, este benefic în combaterea hipertensiunii arteriale, deoarece facilitează sinteza oxidului nitric, un puternic vasodilatator, ceea ce reduce tensiunea arterială. Comparativ cu o dietă fără fistic, includerea acestor fructe cu coajă s-a dovedit a fi benefică, deoarece în situații de stres, tensiunea arterială sistolică și frecvența cardiacă scad.

Consumul de fistic îmbunătățește rezistența la insulină și reduce creșterea nivelului de glucoză în sânge după mese, așa cum a arătat un studiu realizat de Universitatea Rovira i Virgili din Tarragona, ceea ce face ca aceste fructe cu coajă să fie un aliat bun pentru a evita diabetul de tip II, relatează 20minutos. es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel