Topul alimentelor care ne îmbunătățesc memoria. Mario Popescu: „Este secretul longevitățiii memoriei”
Data actualizării:
Data publicării:
Mario Popescu, nutriționist, a explicat în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV, care sunt cele mai benefice alimente pentru creier. 

Se știe faptul că o alimentație corectă ne ajută să combatem mai multe probleme de sănătate și se pare că până și creierul are nevoie de astfel de stimulente. Este important să ne menținem memoria cât mai activă, iar anumite alimente pot juca un rol extrem de important, în acest proces. Invitat în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV, Mario Popescu, nutriționist, a dezvăluit care sunt cele mai importante alimente care îmbunătățesc memoria și care mențin creierul sănătos cât mai mult timp.

„Începem cu peștele gras, pentru că acesta este cel mai important aliment care ne ajută să ne îmbunătățim memoria, datorită acizilor grași. Vorbim despre un pește gras bun, este foarte important să-l includem în alimentația noastră. Următorul aliment este nuca, care seamănă cu un mini creier micuț și este secretul longevității memoriei, deci trebuie să le introducem în alimentație. A se consuma crude, nu prăjite. Ele ar trebui să fie consumate undeva la 30 de grame pe zi, au o încărcătură calorică foarte mare.”, a declarat Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care ne ajută să învingem celulita. Mario Popescu: „Foarte utile în combaterea celulitei”

Cei mai bun carbohidrați pentru creier

Chiar dacă auzim peste tot faptul că nu este bine să consumăm carbohidrați, trebuie să știi însă că există și unii sănătoși, care pot avea chiar un impact semnificativ asupra memoriei. Este vorba despre fulgii de ovăz, pe care nutriționistul recomandă dă îi consumăm în prima parte a zilei.

„În timpul zilei, creierul are nevoie și de carbohidrați sănătoși, care sunt fulgii de ovăz. Continuăm cu broccoli și legume verzi, precum baby spanac. Legumele verzi au o concentrație foarte mare de vitamina K și asta ajută și la o bună oxigenare a creierului, ceea ce este foarte important. Broccoli ar trebui să fie consumat aproape crud, băgat două minte în apă fierbinte, apoi spălat și consumat.”, a mai spus acesta.

Citește și: Alimentele nocive pentru sănătate. Anca Alungulesei avertizează: „Efectele sunt dramatice. Ne mănânce în interior”

Fructele care stimulează memoria

Când vine vorba de fructe, topul este ocupat de cele de pădure. Acestea nu doar că ajută la îmbunătățirea memoriei, dar sunt și foarte sănătoase și extrem de slab calorice, explică specialistul. 

„Fructele de pădure sunt foarte bune, ele luptă împotriva stresului și asta vine la pachet cu o bună funcționare a creierului pe termen lung. Trebuie să avem în vedere că bolile de demență au o incidență destul de crescută după 60 de ani și asta din cauza alimentației, în primul rând. Nu trebuie să ne facem griji din cauza caloriilor, ele vin la pachet și cu multe fibre, vitamina C. Nu ne vor face probleme, oricât de multe am mânca. Dacă consumăm fructele de pădure de la sursă, este cu atât mai bine.”, mai spune nutriționistul, în cadrul emisiunii. 

Pe aceeași temă: Îndulcitorii naturali cu care putem înlocui zahărul: „Are zero calorii. Poate fi folosit ușor și de diabetici”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  creier  mario popescu  sănătate 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel