Topul celor mai sănătoase alimente pentru organism. Mihaela Bilic a spus-o fără perdea: „Nu avem cum să fim vegetarieni sub nicio formă”
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezbătut mai multe afirmații controversate ce țin de nutriție. 

Mihaela Bilic a făcut topul alimentelor cele mai importante pentru organismul uman, pe care nu trebuie să uităm să le integrăm adesea în meniul nostru. Tot acum doctorul nutriționist a ținut să atragă atenția și asupra stilului de viață vegan sau vegetarian, pe care aceasta nu-l consideră deloc a fi unul potrivit, întrucât nu generează toți nutrienții necesari de care avem nevoie. 

„Trebuie să pun pe locul întâi și doi pâinea și laptele, cu subprodusele lor, ne întoarcem la chestiunile simple, de bun-simț, de bază. Nu avem cum să fim vegetarieni sub nicio formă, că a hotărât natura, nu că suntem noi morali și lipsiți de etică și compasiune pentru animale, nu există așa ceva.

Nu trebuie să dezvoltăm relații afective cu animalele pe care le mâncăm, nu ținem în casă le dăm nume, ne jucăm cu ele, iar apoi le omorâm și le mâncăm, nu se face așa. A mânca produse de origine animală e o chestiune obligatorie pentru echilibrul nostru, mai ales la capitol de sistem nervos. Creierul nostru fabulos a ajuns la aceste rezultate datorită faptului că natura a hotărât că nu mai suntem erbivori. Pâine, carne, ouă, carne, pește, asta e baza nutriției.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul podcastului Cafea cu visuri.

Citește și: Cireșele, beneficii importante pentru sănătate. Motivul surprinzător pentru care trebuie să le consumi seara

Mihaela Bilic, despre rolul fibrelor în organism

O altă grupă de nutrienți pe care Mihaela Bilic a ținut să le dezbată mai sunt și fibrele, cărora mulți oameni le acordă o atenție aparte. Cu toate acestea, se pare că ele nu sunt atât de importante precum cred unii dintre noi, cu atât mai mult în alimentația copiilor. 

„Oamenii au scos din context. De ce e mai bună făina integrală? Are mai multe fibre. Și fibrele ce fac? Nu au niciun rol nutriitiv. De ce sunt bune? Accelerează tranzitul, dar cine are nevoie de tranzit accelerat? În niciun caz copiii.

În momentul în care îi dai fibre multe copilului, îi accelerează tranzitul, nu mai au timp să se absoarbă mineralele și vitaminele. Poate să facă carențe, de la fier până la vitamine liposolubile, pentru că au tranzitul mult prea accelerat. Duce la niște intoleranțe alimentare, te trezești cu copilul că are intoleranțe alimentare, pentru că tu, ca mamă, i-ai dat multe fibre”, a spus Mihaela Bilic.

VEZI și: Ceaiul care ajută la detoxifierea ficatului, crește imunitatea și reduce stresul. Se prepară din două ingrediente: „Are foarte multe fibre și puține calorii”

Adevărul despre micul dejun

Un alt subiect controversat din lumea nutriției destul de des dezbătut mai este și rolul mesei de dimineață în alimentația unei persoane. Astfel, în timp ce unii specialiști spun că nu ar trebui să sărim sub nicio formă peste această masă, alții susțin ideea conform căreia ar trebui să sărim peste prima masă din zi, iar Mihaela Bilic și-a spus și ea opinia cu privire la acest lucru. 

„Și când vine vorba de mic dejun lucrurile au fost scoase din context și nu au fost explicate până la capăt, în raport cu obiectivele noastre. Dacă ești o persoană activă, atunci da, pleci la treabă cu rezervorul plin, copiii care sunt trimiși la școală, aici micul dejun e cea mai importantă masă. Dar când munca e sedentară, bugetul de calorii e tăiat dramatic, când senzația de foame nu există, nu”, mai spune ea.

Citește și: Dr. Marius Sava, cinci obiceiuri care te vor ajuta să trăiești mai mult și să fii mai sănătos. Trebuie să le adopți imediat

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel