Mădălin Ionescu a dezvăluit motivul pentru care a lipsit de la emisiunea pe care o prezintă: „Îmi fac niște investigații”
INGREDIENTE:
300 grame de biscuiți
350-400 grame de nutella/finetti/cremă de ciocolată
500 ml de smântână grasă
100 grame de stafide
esență de rom
300 grame de gem
100 grame de nucă rumenită și mărunțită
MOD DE PREPARARE:
Stafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe).
Se rup biscuiții în bucăți potrivite, nu prea mici.
Se amestecă bine nutella/finetti cu smântâna și când amestecul este omogen se adaugă biscuiții rupți și stafidele, cu tot cu esența de rom. Se încorporează cu grijă ingredientele solide, în așa fel încât să nu se sfărâme.
Într-o tavă cu inel se pun biscuiți întregi de jur împrejur. Se umple golul din tavă cu amestecul de biscuiți, nutella/finetti și stafide și se nivelează ușor la suprafață. În loc de glazură se folosește un gem bine legat, care se întinde uniform pe toată suprafața tortului.
La urmă se presară pe tort nucă rumenită și mărunțită în prealabil. Se dă tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore, după care poate fi porționat și servit. Dacă este lăsat mai mult timp, tortul se va așeza mai bine și va fi mai ușor de porționat.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert rețetă tort de biscuiti
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Iată ce-ți rezervă astrele...