Totul despre scolioză. Mihaela Proicea, despre sportul care poate reduce boala: Mult mai valoros decât înotul
Data publicării:
Mihaela Proicea a vorbit despre cel mai bun sport pentru copii, sport care ar putea preveni apariția scoliozei, o boală cu impact asupra adulților.

”Dacă ești la început, nu neapărat trebuie să mergi pe căile bătute. Încearcă să te diferențiezi. Succesul constă în diferențiere. Întotdeauna am fost primii pe piață care am făcut hernia de disc fără operație și acum mă canalizez foarte mult pe scolioza la adulți, la cei pe care nimeni nu îi mai bagă în seamă și care au niște dureri extraordinare, pentru că aceste scolioze netratate la timpul lor, în adolescență, părinții nu sunt atenți ce se întâmplă cu copiii, au niște scolioze dezvoltate, mai ales în zilele noastre, pentru că cei mici nu fac sport”, a explicat Mihaela Proicea, fondator şi manager al clinicilor Bio Ortoclinic, în emisiunea Mi-Th Influencer de la Spectacola, DC News șui DC News TV.

Care este cel mai bun sport pentru copii

Potrivit Mihaelei Proicea, cel mai bun sport pentru copii, și care în vremurile dinainte de 1989 era practicat de cea mai mare parte dintre aceștia, este cățăratul.

”Cel mai bun sport pentru copii, ca să țină minte părinții, și care este integrativ, de mici, este cățăratul. Acesta este mult mai valoros decât înotul, pentru că nu toată lumea știe să înoate, nu toată lumea are bani pentru sala de sport. Duceți-vă copiii la cățărat. Eu, dacă fi după mine, dar am putea face un demers în cadrul CONAF (n.r. Confederația Națională pentru Antreprenoriatul Feminin), pași mici, dar importanți, pentru tot ceea ce înseamnă antreprenoriat în România și pentru sănătate, în special, este de a introduce în toate grădinițele și în școlile primare, când coloana este în formare, este de a face cu cei mici cățărat. Cățăratul este atât de important la sport, mai ales pentru copii. Scolioza debutează între 7 și 12 ani, când le cresc măselele de minte”, a mai spus Mihaela Proicea.

FOTO: Freepik @usmanstpk

Școala medicală care poate deveni un exemplu și pentru România

Potrivit Mihaelei Proicea, care este și vicepreședinte al Patronatului Antreprenorilor din domeniul medical, școala medicală franceză ar trebui să fie un exemplu de bună practică pentru România, având în vedere faptul că aceasta investește foarte mult în cercetarea medicală și în prevenția primară.

”Eu consider că școala medicală franceză este una dintre cele mai puternice școli, pentru că în cercetare s-au investit foarte mulți bani. Cred că Franța este țara cu cei mai mulți bani băgați în cercetarea medicală și se va vedea în sănătatea publică, pentru că ei știu că băgând bani în cercetare și având o sănătate primară bună vor avea niște adulți sănătoși și astfel ei nu vor mai fi nevoiți să vină cu bani foarte mulți când deja nu se mai pot face foarte multe lucruri. 

De exemplu, în România, din cauza asta, că nu s-a făcut prevenție primară se ajung la sume enorme în oncologie. Suntem pe locul întâi la mortalitate în infarct miocardic, în atacuri cerebrale. Suntem pe primul loc la mortalitate, dar de ce? Pentru că nu ne ducem la medic. De ce nu ne ducem la medic? Pentru că sunt spitalele cum sunt”, a subliniat Mihaela Proicea.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Sonia Baciu
Categorie: Sanatate



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel