Tratamentele stomatologice strict interzise în timpul sarcinii. Dr. Alin Gabor: „Se poate provoca un avort spontan, cu pierderea fătului”
Dr. Alin Gabor a explicat cum trebuie să gestioneze femeile gravide problemele dentare.

Dr. Gabor, medic stomatolog, a fost invitat în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, realizată la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit când ar trebuie să meargă la dentist femeile gravide și la ce tratamente este strict interzis să apeleze acestea, pe timpul sarcinii, pentru a nu punea viața nou-născutului în pericol.

„Recomandarea mea este când știți că vă doriți un copil, neapărat să mergeți la stomatolog înainte, pentru că odată apărute niște probleme în sarcină, e mai greu să le controlăm. Dacă se rezolvă problemele înainte, e mult mai ușor controlul. Practic, pe timpul sarcinii, poate apărea și acea gingivită de sarcină, care poate fi ținută sub control. Din păcate, există și foarte multe mămici care au un reflux de vomă foarte accentuat și nu se pot spăla pe dinți. Când simt mirosul, gustul de la pasta de dinți, le provoacă direct un reflux de vomă, iar voma e foarte acidă și topește dintele. Dacă încercăm să spălăm, ne vine din nou să vomităm, ea rămâne printre dinți și se formează din nou un cerc vicios.”, a declarat Dr. Alin Gabor, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Citește și: Ce este paradontoza și cum o putem trata. Dr. Alin Gabor: „Sunt foarte multe cauze pentru care apare. Acesta este primul pas al paradontozei”

„Nu spălați dinții imediat după ce vărsați”

De asemenea, specialistul avertizează și asupra faptului că dinții nu ar trebui să fie periați imediat după refluxul de vomă. În caz contrat, dantura ta poate avea foarte mult de suferit.

„Nu spălați dinții imediat după ce vărsați. Acidul din stomac topește dintele, iar eu vin cu periuța și rad din dinte. Clătiți cu apă curată și așteptați cel puțin jumătate de oră. Știu că este un gust neplăcut, dar nu avem ce să facem. Puteți să mai clătiți și cu apă de gură.”, a ma spus specialistul.

Te-ar putea interesa și: Cât de periculoase sunt benzile de albire a dinților. Dr. Alin Gabor: „Știința este limitată în spatele acestor branduri”. Riscurile la care te supui, dacă le folosești

Ce este strict interzis în primul și în ultimul trimestru de sarcină

Mai mult, medicul stomatolog a explicat la ce riscuri s-ar supune femeile însărcinate, dacă ar face diferite tratamente în primul, dar și în ultimul trimestru de sarcină. 

„Apar carii pe timpul sarcinii, dar e important să le ținem sub control, să nu avanseze atât de tare, astfel încât să apară dureri în sarcină. Dacă apar aceste dureri, în primul trimestru este exclus să putem să facem ceva. Nu se face radiografie, anestezie toată sarcina, iar în ultimul trimestru, din nou nu putem face anestezie. În primul trimestru putem provoca niște malformații, iar în ultimul, dacă facem anestezie, se poate provoca un avort spontan, cu pierderea fătului. Nu e ok, de aceea recomand doamnelor, înainte de a se gândi la un copil, să treacă pe la medic, să-și rezolve problemele și nu doar pe cele de sănătate orală, să-și facă un set de analize, înainte de a lua această decizie. Totuși, pe perioada sarcinii ar trebui să vină la un control de rutină. După ce a născut, se poate face orice tratament, anestezia nu trece în laptele matern, putem face orice tratamente.”, a mai dezvăluit acesta.

VEZI și: Adevărul despre măsele de minte. Riscul la care te supui dacă nu le scoți la timp. Dr. Alin Gabor: „Pot provoca infecții mai deosebite”

Data: 04 iun 2023, 22:21
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dinti  dr alin gabor  probleme dentare  sarcina  tratamente 

Ce poate manifesta fiecare semn zodiacal pe 5 octombrie 2023

Îmbrățișați un sentiment de recunoștință în timp ce...


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

Sursa foto: unsplash, autor Jonathan Borba

Semnele zodiacale care se întorc la fostul iubit, pe 4 octombrie 2023. Își doresc împăcarea

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremiiHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...