Tratamentele stomatologice strict interzise în timpul sarcinii. Dr. Alin Gabor: „Se poate provoca un avort spontan, cu pierderea fătului”
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Alin Gabor a explicat cum trebuie să gestioneze femeile gravide problemele dentare.

Dr. Gabor, medic stomatolog, a fost invitat în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, realizată la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit când ar trebuie să meargă la dentist femeile gravide și la ce tratamente este strict interzis să apeleze acestea, pe timpul sarcinii, pentru a nu punea viața nou-născutului în pericol.

„Recomandarea mea este când știți că vă doriți un copil, neapărat să mergeți la stomatolog înainte, pentru că odată apărute niște probleme în sarcină, e mai greu să le controlăm. Dacă se rezolvă problemele înainte, e mult mai ușor controlul. Practic, pe timpul sarcinii, poate apărea și acea gingivită de sarcină, care poate fi ținută sub control. Din păcate, există și foarte multe mămici care au un reflux de vomă foarte accentuat și nu se pot spăla pe dinți. Când simt mirosul, gustul de la pasta de dinți, le provoacă direct un reflux de vomă, iar voma e foarte acidă și topește dintele. Dacă încercăm să spălăm, ne vine din nou să vomităm, ea rămâne printre dinți și se formează din nou un cerc vicios.”, a declarat Dr. Alin Gabor, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Citește și: Ce este paradontoza și cum o putem trata. Dr. Alin Gabor: „Sunt foarte multe cauze pentru care apare. Acesta este primul pas al paradontozei”

„Nu spălați dinții imediat după ce vărsați”

De asemenea, specialistul avertizează și asupra faptului că dinții nu ar trebui să fie periați imediat după refluxul de vomă. În caz contrat, dantura ta poate avea foarte mult de suferit.

„Nu spălați dinții imediat după ce vărsați. Acidul din stomac topește dintele, iar eu vin cu periuța și rad din dinte. Clătiți cu apă curată și așteptați cel puțin jumătate de oră. Știu că este un gust neplăcut, dar nu avem ce să facem. Puteți să mai clătiți și cu apă de gură.”, a ma spus specialistul.

Te-ar putea interesa și: Cât de periculoase sunt benzile de albire a dinților. Dr. Alin Gabor: „Știința este limitată în spatele acestor branduri”. Riscurile la care te supui, dacă le folosești

Ce este strict interzis în primul și în ultimul trimestru de sarcină

Mai mult, medicul stomatolog a explicat la ce riscuri s-ar supune femeile însărcinate, dacă ar face diferite tratamente în primul, dar și în ultimul trimestru de sarcină. 

„Apar carii pe timpul sarcinii, dar e important să le ținem sub control, să nu avanseze atât de tare, astfel încât să apară dureri în sarcină. Dacă apar aceste dureri, în primul trimestru este exclus să putem să facem ceva. Nu se face radiografie, anestezie toată sarcina, iar în ultimul trimestru, din nou nu putem face anestezie. În primul trimestru putem provoca niște malformații, iar în ultimul, dacă facem anestezie, se poate provoca un avort spontan, cu pierderea fătului. Nu e ok, de aceea recomand doamnelor, înainte de a se gândi la un copil, să treacă pe la medic, să-și rezolve problemele și nu doar pe cele de sănătate orală, să-și facă un set de analize, înainte de a lua această decizie. Totuși, pe perioada sarcinii ar trebui să vină la un control de rutină. După ce a născut, se poate face orice tratament, anestezia nu trece în laptele matern, putem face orice tratamente.”, a mai dezvăluit acesta.

VEZI și: Adevărul despre măsele de minte. Riscul la care te supui dacă nu le scoți la timp. Dr. Alin Gabor: „Pot provoca infecții mai deosebite”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dinti  dr alin gabor  probleme dentare  sarcina  tratamente 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel