Tratamentul natural pentru răceală. Mihaela Bilic: „Un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient”. Este la îndemâna oricui
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit la ce remediu trebuie să apelăm, când suntem bolnavi.

Toată lumea este în această perioadă în căutarea celor mai bune trucuri și sfaturi, care să prevină răcelile, dar și să le vindece, după caz. În acest caz, înainte de a apela la medicamente, Mihaela Bilic dezvăluie trucul care ne poate liniști atât sufletul, cât și starea de sănătate. Este vorba despre celebra supă de pui, care este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale excelente pentru sănătate. Pe lângă acest aspect, este și foarte delicioasă și perfectă de savurat în sezonul rece.

„Supă de pui …și pentru suflet și pentru răceală.
Există o carte care se numește “Supă de pui pentru suflet”. Pare că supa de pui ne hrănește sufletul, ne vindecă și ne bucură întreaga ființă. E un fel de “confort food”, ceva ce ne alină și ne răsfață, un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient.

Ce facem când suntem răciți? Ne odihnim, consumăm multe lichide și mâncăm supă de pui! S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii. Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator.

Supa de pui nu este doar hrănitoare, este un preparat aparte, o licoare caldă și dulceagă care ne liniștește și ne încălzește. Să te hrănească cineva cu supă este o dovadă de grijă și de iubire. Când ești bolnav sau convalescent, primești supă de pui. Când ești bebeluș și trebuie să crești, tot supă primești. Ați răcit? Trece cu supă! Sunteți înfrigurați, înfometați, epuizați sau iritați? Cu supă trec toate!! Nu contează dacă e cu fidea, tăiței sau găluști, important este să fie cu steluțe aurii…de grăsime.”, scrie Mihaela bilic pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Cea mai dietetică brânză, beneficii neștiute pentru sănătate. Bilic: „Mult timp a fost considerată un fel de brânză de mâna a doua”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Desertul copilăriei cu „efect garantat de calmare”

Rămânem la perioada copilăriei, unde mai există și un desert celebru, care este întotdeauna preparat de către bunici sau părinți. Laptele cu fidea, fără adaos de zahăr, poate fi o adevărată hrană pentru suflet, dar și pentru siluetă, dă de înțeles Mihaela Bilic.

„Nostalgia copilăriei în fidea cu lapte.
Știm cu toții că există preparate care ne hrănesc sufletul, cu ajutorul lor putem să ne întoarcem în timp și să scăpăm (fie și pentru scurt timp) de tristețea sau monotonia realității noastre de zi cu zi. Unii o numesc nostalgie, dar eu i-aș spune bucurie într-o lingură de mâncare!
Fideaua cu lapte este o astfel de bucurie simplă, care funcționează indiferent de vârstă și de vremea de afară. Se face în câteva minute, spre deosebire de orezul cu lapte care fierbe mai greu și se lipește de cratiță.
Mai nou există producători care au pus un strop de mălai în compoziție, așa că fideaua are culoare galben-aurie. Amestecul de lapte cu produse făinoase are efect garantat de calmare. Eu prefer varianta naturală, fără adaos de zahăr. Însă o “colorez” cu o lingură zdravănă de dulceață de cireșe amare… pentru o experiență senzorială de 5 stele!”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Citește și: Mămăliga cu brânză și smântână, deliciul tradițional românesc recomandat de Mihaela Bilic într-o zi de iarnă: „Ce poate fi mai curat și mai gustos?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”




pixel