Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Alimentele fermentate au făcut parte din meniul de bază al oamenilor din cele mai vechi timpuri, fiind apreciate nu numai pentru aromele lor distincte, ci și pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate. Dincolo de semnificația lor însă în diferitele culturi, alimentele fermentate oferă și o serie de avantaje, inclusiv pentru o digestie îmbunătățită și pentru pierderea kilogramelor în plus.
Mai mult, există 3 alimente de acest gen care s-au făcut extrem de remarcate pentru beneficiile menționate mai sus, iar despre ele vom discuta și noi, notează shefinds.
Kefirul
Kefirul se evidențiază ca fiind o adevărată putere nutritivă, cu beneficii potențiale atât pentru digestie, cât și pentru pierderea în greutate. Această băutură este bogată în probiotice, care sunt bacterii benefice vii, ce promovează un echilibru sănătos în microbiomul intestinal. Probioticele din kefir pot îmbunătăți digestia, ajutând la absorbția nutrienților și menținând o floră intestinală robustă. În plus, el este și o sursă bună de proteine, care ajută la sațietate, putând limita, astfel, mâncatul în exces.
"Kefirul este plin de probiotice, lucru care ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale prin promovarea unui echilibru sănătos al bacteriilor din microbiomul intestinal. Acest echilibru este crucial pentru o digestie mai rapidă și pentru absorbția nutrienților. Kefirul este, de asemenea, bogat în proteine, susținând menținerea masei musculare și sațietatea, ceea ce poate fi benefic pentru a pierde în greutate", spune Saari, specialist în domeniu.
Iaurtul
Bogat în probiotice, iaurtul contribuie la un microbiom intestinal echilibrat, favorizând o digestie eficientă și la absorbția nutrienților. Probioticele din iaurt ajută, de asemenea, la menținerea integrității mucoasei intestinale, îmbunătățind funcția digestivă generală. În plus, iaurtul este o sursă bună de proteine, care poate crește senzația de sațietate și reduce aportul caloric general, asemenea kefirului.
"Iaurtul este o sursă excelentă de probiotice. Acesta furnizează calciu, esențial pentru sănătatea oaselor, și a fost asociat cu îmbunătățirea sănătății digestive și cu un risc mai mic de diabet de tip 2", spune specialistul.
Murăturile
Murăturile oferă un dublu avantaj pentru organism, atât când vine vorba de digestie, cât de pierderea în greutate. Acestea sunt create printr-un procesul natural de fermentare, lucru care produce și probiotice, promovând un echilibru sănătos al bacteriilor intestinale. În plus, murăturile sunt sărace în calorii și grăsimi, ceea ce le face o opțiune de gustare satisfăcătoare pentru cei care își propun să slăbească.
"Murăturile fermentate natural sunt o gustare săracă în calorii, bogată în probiotice. De asemenea, ele conțin vitamina K, care este importantă pentru coagularea sângelui. Dar este important să urmăriți conținutul de sodiu din murături, deoarece un aport ridicat de sodiu poate fi dăunător pentru sănătate.", continuă specialista.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...