Trei alimente care îți pot îmbunătăți digestia și te pot ajuta să slăbești. Trebuie să le introduci neapărat în meniul tău
Data publicării:
Iată care sunt alimentele ce-ți pot îmbunătăți digestia, dar te pot ajuta să și slăbești. 

Alimentele fermentate au făcut parte din meniul de bază al oamenilor din cele mai vechi timpuri, fiind apreciate nu numai pentru aromele lor distincte, ci și pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate. Dincolo de semnificația lor însă în diferitele culturi, alimentele fermentate oferă și o serie de avantaje, inclusiv pentru o digestie îmbunătățită și pentru pierderea kilogramelor în plus.

Mai mult, există 3 alimente de acest gen care s-au făcut extrem de remarcate pentru beneficiile menționate mai sus, iar despre ele vom discuta și noi, notează shefinds.

Kefirul

Kefirul se evidențiază ca fiind o adevărată putere nutritivă, cu beneficii potențiale atât pentru digestie, cât și pentru pierderea în greutate. Această băutură este bogată în probiotice, care sunt bacterii benefice vii, ce promovează un echilibru sănătos în microbiomul intestinal. Probioticele din kefir pot îmbunătăți digestia, ajutând la absorbția nutrienților și menținând o floră intestinală robustă. În plus, el este și o sursă bună de proteine, care ajută la sațietate, putând limita, astfel, mâncatul în exces.

"Kefirul este plin de probiotice, lucru care ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale prin promovarea unui echilibru sănătos al bacteriilor din microbiomul intestinal. Acest echilibru este crucial pentru o digestie mai rapidă și pentru absorbția nutrienților. Kefirul este, de asemenea, bogat în proteine, susținând menținerea masei musculare și sațietatea, ceea ce poate fi benefic pentru a pierde în greutate", spune Saari, specialist în domeniu. 

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun: „O combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară”

Iaurtul

Bogat în probiotice, iaurtul contribuie la un microbiom intestinal echilibrat, favorizând o digestie eficientă și la absorbția nutrienților. Probioticele din iaurt ajută, de asemenea, la menținerea integrității mucoasei intestinale, îmbunătățind funcția digestivă generală. În plus, iaurtul este o sursă bună de proteine, care poate crește senzația de sațietate și reduce aportul caloric general, asemenea kefirului.

"Iaurtul este o sursă excelentă de probiotice. Acesta furnizează calciu, esențial pentru sănătatea oaselor, și a fost asociat cu îmbunătățirea sănătății digestive și cu un risc mai mic de diabet de tip 2", spune specialistul.

Citește și: Carmen Brumă le dă peste nas celor care îi spun că moare de foame cu salata: „E o masă cu de toate, nu e pur și simplu o salată”

Murăturile

Murăturile oferă un dublu avantaj pentru organism, atât când vine vorba de digestie, cât de pierderea în greutate. Acestea sunt create printr-un procesul natural de fermentare, lucru care produce și probiotice, promovând un echilibru sănătos al bacteriilor intestinale. În plus, murăturile sunt sărace în calorii și grăsimi, ceea ce le face o opțiune de gustare satisfăcătoare pentru cei care își propun să slăbească.

"Murăturile fermentate natural sunt o gustare săracă în calorii, bogată în probiotice. De asemenea, ele conțin vitamina K, care este importantă pentru coagularea sângelui. Dar este important să urmăriți conținutul de sodiu din murături, deoarece un aport ridicat de sodiu poate fi dăunător pentru sănătate.", continuă specialista.

Citește și: Ce cadouri le poți oferi celor dragi, în funcție de data nașterii. Adam Stavarache, cele mai bune idei prin care nu vei da greș / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: Pro TV

Vali Vijelie, prima reacție după ce a înșelat-o pe Carmen Rusu. Cine e bruneta cu care a fost fotografiat: „Soția e supărată rău pe mine”




pixel