Trei alimente de folos în ateroscleroză. Carmen Brumă: „Are capacitatea de a dizolva cheagurile și de a preveni formarea altora”
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit trei alimente de folos în ateroscleroză.

Ateroscleroza este o afecțiune caracterizată prin îngroșarea și întărirea arterelor din cauza acumulării plăcii pe pereții acestora. Placa este formată din lipide (grăsimi), colesterol, calciu, și alte substanțe din sânge. Aceasta poate duce la o serie de probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. Carmen Brumă a prezentat pe pagina sa de Instagram trei alimente de folos în ateroscleroză.

Peștele gras

Macrou, hering, scrumbie - Peștele gras este bogat în Omega 3, un acid gras cu proprietăți antiinflamatorii care contribuie la scăderea nivelului de LDL colesterol și la relaxarea arterelor.

„1. Peștele gras: macrou, hering, scrumbie pentru conținutul de Omega 3 care are rol antiinflamator, contribuie la scăderea LDL colesterol și relaxează arterele”, a spus Carmen Brumă pe pagina sa de Instagram.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te feresc de arsurile solare. Trebuie să le consumi mereu vara. Carmen Brumă: „Protejează pielea de interior”

Legumele cu boabe

Soia, mazăre, năut, fasole - aceste legume sunt surse excelente de vitamina B, care ajută la scăderea homocisteinei, un factor de risc în bolile cardiovasculare. Ele conțin, de asemenea, cumarine, substanțe care fluidifică sângele. În plus, boabele de soia fermentate controlat de bacteria Bacillus Subtilis conțin o enzimă benefică, Natokinaza, care are capacitatea de a dizolva cheagurile și de a preveni formarea altora, reducând semnificativ riscurile asociate bolilor cardiovasculare.

„2. Legumele cu boabe: soia, mazăre, năut, fasole conțin vitamina B care scad homocisteina, factor de risc în bolile cardiovasculare, și cumarine, substanțe care fluidifică sângele. În plus, boabele de soia fermentate controlat de către bacteria Bacillus Subtilis conțin o enzimă benefică, Natokinaza, care are capacitatea de a dizolva cheagurile și de a preveni formarea altora, reducând astfel semnificativ riscurile asociate bolilor cardiovasculare. Natokinaza se găsește în preparatul japonez nato, care se mănâncă de mii de ani în Japonia dar și în suplimente alimentare”, a precizat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Soluțiile miraculoase care distrug pietrele la rinichi. Carmen Brumă „Iată ce poate fi de ajutor”

Te-ar putea interesa și: Trei măsuri de ajutor pentru ficatul gras. Carmen Brumă: „Afectează aproximativ 25% din populația adultă, inclusiv tinerii”

Lactatele fermentate

Lactatele fermentate sunt bogate în vitamina K2, care ajută la asimilarea completă a calciului în oase și previne calcifierea arterelor. Aceasta contribuie la menținerea elasticității arterelor și la reducerea riscului de ateroscleroză.

„3.  Lactatele fermentate pentru conținutul de K2 care ajută la asimilarea completă a calciului în oase și previne calcifierea arterelor!”, a adăugat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Top trei ingrediente care mențin pielea sănătoasă pe timpul verii. Carmen Brumă ne sare în ajutor

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, alimentele periculoase pentru sănătate, dar și pentru dantură. Trebuie să le eviți neapărat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel