Viorel Lis a ajuns la spital! Oana Lis a făcut dezvăluiri despre starea de sănătate a fostului edil
Scăderea în greutate și prevenirea cancerului sunt două dintre preocupările care macină extrem de multe persoane în ziua de astăzi. Ce trebuie însă să știi este că atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase nu numai că aduce beneficii aspectului fizic, dar joacă, de asemenea, un rol crucial în reducerea riscului de apariție a diferitelor boli, inclusiv a cancerului. O modalitate eficientă prin care te poți bucura de ambele avantaje de mai sus este prin consumul regulat de gustări sănătoase. Nu toate sunt ideale, iar specialiștii au pus accentul pe trei alimente care nu trebuie să-ți lipsească din meniul zilnic, potrivit shefinds.
Fructele de pădure, inclusiv căpșunile, afinele, zmeura și murele, sunt adevărate puteri nutriționale, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Aceste fructe delicioase sunt bogate în antioxidanți, vitamine și fibre, ceea ce le face aliați valoroși în pierderea în greutate și în reducerea riscului de cancer. Conținutul ridicat de fibre al fructelor de pădure ajută la controlul apetitului și favorizează senzația de sațietate, ajutând la gestionarea greutății.
"Fructele de pădure sunt energizante nutriționale, pline de antioxidanți precum vitamina C și acid elagic. Acești compuși au fost cercetați pentru potențialele lor proprietăți de combatere a cancerului. În plus, fructele de pădure sunt sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la gestionarea greutății prin promovarea sațietății și reducerea aportului caloric global", spune Oak, specialist.
De asemenea, migdalele sunt și ele extrem de bogate în nutrienți, fiind asociate atât cu pierderea în greutate, cât și cu un risc redus de cancer. În ciuda conținutului lor relativ ridicat de calorii, migdalele pot fi un adaos valoros la un plan de pierdere în greutate datorită combinației satisfăcătoare de grăsimi sănătoase, proteine și fibre pe care le oferă.
"Migdalele sunt bogate în vitamina E, grăsimi sănătoase și fibre. Combinația acestor substanțe nutritive nu numai că ajută la gestionarea greutății, oferind o sațietate prelungită, dar a fost, de asemenea, legată de un risc redus de apariție a anumitor tipuri de cancer. Antioxidanții din migdale ajută la combaterea stresului oxidativ, un factor de risc pentru mai multe tipuri de cancer", precizează Oak.
Chiar dacă îți poate suna puțin străin acest tip de snack, trebuie să știi că chipsurile de kale sunt unele dintre cele mai sănătoase gustări pentru care poți opta. Atunci când sunt coapte sau deshidratate, frunzele de kale devin crocante, oferind un gust extrem de satisfăcător. Aceste chipsuri sărace în calorii și pline de nutrienți pot fi un plus excelent pentru un regim de slăbire, datorită conținutului ridicat de fibre și densității energetice scăzute.
"Kale abundă în vitamine și antioxidanți care sunt cunoscuți pentru combaterea radicalilor liberi care cauzează cancerul. Natura lor fibroasă ajută, de asemenea, la pierderea în greutate prin faptul că oferă o senzație de sațietate, reducând șansele de a mânca în exces", notează Oak.
Citește și: Semințele de chia, beneficii uimitoare în dietă. Trebuie să le consumi în fiecare dimineață
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cancer dietă gustari sanatoase
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...