Trei gustări care te ajută să slăbești și reduc riscul de cancer. Trebuie să le consumi cât mai des
Data publicării:
Iată care sunt cele mai sănătoase gustări, potrivit specialiștilor.

Scăderea în greutate și prevenirea cancerului sunt două dintre preocupările care macină extrem de multe persoane în ziua de astăzi. Ce trebuie însă să știi este că atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase nu numai că aduce beneficii aspectului fizic, dar joacă, de asemenea, un rol crucial în reducerea riscului de apariție a diferitelor boli, inclusiv a cancerului. O modalitate eficientă prin care te poți bucura de ambele avantaje de mai sus este prin consumul regulat de gustări sănătoase. Nu toate sunt ideale, iar specialiștii au pus accentul pe trei alimente care nu trebuie să-ți lipsească din meniul zilnic, potrivit shefinds.

 

Fructele de pădure

Fructele de pădure, inclusiv căpșunile, afinele, zmeura și murele, sunt adevărate puteri nutriționale, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Aceste fructe delicioase sunt bogate în antioxidanți, vitamine și fibre, ceea ce le face aliați valoroși în pierderea în greutate și în reducerea riscului de cancer. Conținutul ridicat de fibre al fructelor de pădure ajută la controlul apetitului și favorizează senzația de sațietate, ajutând la gestionarea greutății.

"Fructele de pădure sunt energizante nutriționale, pline de antioxidanți precum vitamina C și acid elagic. Acești compuși au fost cercetați pentru potențialele lor proprietăți de combatere a cancerului. În plus, fructele de pădure sunt sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la gestionarea greutății prin promovarea sațietății și reducerea aportului caloric global", spune Oak, specialist.

VEZI și: Dr. Mihail, avertisment pentru părinți. Băutura celebră care le face rău copiilor: „E cazul să vă opriți”

Migdalele

De asemenea, migdalele sunt și ele extrem de bogate în nutrienți, fiind asociate atât cu pierderea în greutate, cât și cu un risc redus de cancer. În ciuda conținutului lor relativ ridicat de calorii, migdalele pot fi un adaos valoros la un plan de pierdere în greutate datorită combinației satisfăcătoare de grăsimi sănătoase, proteine și fibre pe care le oferă.

"Migdalele sunt bogate în vitamina E, grăsimi sănătoase și fibre. Combinația acestor substanțe nutritive nu numai că ajută la gestionarea greutății, oferind o sațietate prelungită, dar a fost, de asemenea, legată de un risc redus de apariție a anumitor tipuri de cancer. Antioxidanții din migdale ajută la combaterea stresului oxidativ, un factor de risc pentru mai multe tipuri de cancer", precizează Oak.

Chipsurile de Kale

Chiar dacă îți poate suna puțin străin acest tip de snack, trebuie să știi că chipsurile de kale sunt unele dintre cele mai sănătoase gustări pentru care poți opta. Atunci când sunt coapte sau deshidratate, frunzele de kale devin crocante, oferind un gust extrem de satisfăcător. Aceste chipsuri sărace în calorii și pline de nutrienți pot fi un plus excelent pentru un regim de slăbire, datorită conținutului ridicat de fibre și densității energetice scăzute.

"Kale abundă în vitamine și antioxidanți care sunt cunoscuți pentru combaterea radicalilor liberi care cauzează cancerul. Natura lor fibroasă ajută, de asemenea, la pierderea în greutate prin faptul că oferă o senzație de sațietate, reducând șansele de a mânca în exces", notează Oak.

Citește și: Semințele de chia, beneficii uimitoare în dietă. Trebuie să le consumi în fiecare dimineață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cancer  dietă  gustari sanatoase 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel