Trei gustări sărate care nu îngrașă, aprobate de nutriționiști. Cum le poți consuma fără vinovăție
Data actualizării:
Data publicării:
Cuvântul dietă vine la pachet cu o mulțime de restricții, atât la capitolul dulciuri, cât și în ceea ce privește consumul de sare. Iată trei gustări sărate care nu îți vor sabota dieta. 

Se vorbește foarte des despre riscurile pentru sănătate ale excesului de sare. Printre aceste riscuri se numără hipertensiunea arterială, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Corpul nostru are nevoie de puțin sodiu pentru a funcționa normal, așa că este necesar un aport sănătos de sare. Cu toate acestea, poate fi greu să vă țineți sub control consumul de sare, deoarece atât de multe alimente, băuturi și mai ales gustări conțin niveluri nebănuite de sare. Pentru a înrăutăți lucrurile, alimentele sărate pot duce la creșterea în greutate și vă pot sabota obiectivele de sănătate.

Câțiva experți în sănătate au dezvăluit care sunt gustările sărate pe care le puteți consuma în siguranță fără să vă faceți griji cu privire la creșterea în greutate. Jesse Feder, RDN, CPT la My Crohns and Colitis Team, și Helen Bell, nutriționist la UK Care Guide au dezvăluit că floricelele de porumb fără grăsimi, năutul prăjit și edamame sunt cele trei gustări sărate pe care le putem mânca și care nu duc aproape niciodată la creșterea în greutate, potrivit Shefinds.

 

Popcorn


Popcornul nu are întotdeauna o reputație bună atunci când vine vorba de a fi o gustare sănătoasă. Cu toate acestea, există beneficii în a mânca popcorn, iar Bell explică de ce. "Această gustare este o modalitate excelentă de a-ți lua doza de sărat fără a-ți sabota dieta. Este o cereală integrală, ceea ce înseamnă că este plină de fibre. Fibrele ajută la digestie și ajută la menținerea senzației de sațietate, eliminând tentația de a mânca prea mult. De asemenea, are puține calorii atunci când nu este supraîncărcată cu unt sau uleiuri."

Cel mai bine este să încerci să stai departe de mărcile de popcorn care conțin multe uleiuri, unt și aditivi adăugați și să optezi pentru popcorn redus sau fără grăsimi.

 

 

Năut prăjit

Feder spune: "Năutul prăjit este bogat atât în fibre, cât și în proteine și are puține calorii. Cantitățile mari de fibre și proteine vă pot ajuta să vă mențineți sătul pe tot parcursul zilei și vă împiedică să mâncați în exces. Acest lucru poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate în timp".

Năutul prăjit este o gustare delicioasă care conține o aromă de nucă. Adăugați-le câteva condimente și veți obține gustarea sărată și sănătoasă perfectă pe care o puteți mânca fără a lua kilograme în plus.

 

Edamame

Deși nu sunt la fel de populare ca floricelele de porumb și năutul, edamame reprezintă o altă gustare sărată pe care o puteți consuma și care are destul de multe beneficii. Servite în mod normal în restaurante ca un antreu pe care îl poți ronțăi, Bell ne explică de ce edamame reprezintă  o gustare pe care ar trebui să o consumi mai mult. "Aceste boabe verzi de soia sunt pline de proteine - fiecare porție asigură o bucată mare din doza zilnică recomandată și este servită și cu o doză de fibre. Conținutul ridicat de proteine și fibre sunt eficiente pentru gestionarea greutății, deoarece favorizează senzația de sațietate, reducând tendința de supraalimentare."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: dietă  edamame  gustari  naut  popcorn 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel