Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Hipotiroidismul este o afecțiune în care glanda tiroidă nu produce suficientă cantitate de hormoni tiroidieni, esențiali pentru reglarea metabolismului. Această insuficiență hormonală poate duce la o varietate de simptome, inclusiv oboseală, creștere în greutate, sensibilitate la frig și constipație. În plus, poate afecta starea de spirit, provocând depresie sau anxietate. Diagnosticul precoce și gestionarea adecvată a hipotiroidismului sunt cruciale pentru menținerea unei vieți sănătoase și echilibrate.
Te-ar putea interesa și: Trei alimente de folos în ateroscleroză. Carmen Brumă: „Are capacitatea de a dizolva cheagurile și de a preveni formarea altora”
Carmen Brumă a oferit trei măsuri de ajutor pentru persoanele care suferă de hipotiroidism.
1. Evită alimentele ultraprocesate
Este important să eviți alimentele ultraprocesate bogate în grăsimi hidrogenate sau parțial hidrogenate, cum ar fi chipsurile și biscuiții. Aceste tipuri de grăsimi pot perturba activitatea tiroidei și pot agrava simptomele hipotiroidismului.
Te-ar putea interesa și: Prânzul preferat al nutriționistei Carmen Brumă. Vedeta a dezvăluit ce mănâncă pentru a se menține în formă
2. Atenție la alimentele bogate în substanțe goitrogene
Alimentele precum broccoli, varza și conopida conțin substanțe goitrogene care pot interfera cu funcționarea tiroidei. Pentru a reduce riscul, este recomandat să consumi aceste legume gătite, deoarece gătitul reduce nivelul de substanțe goitrogene.
3. Prevenirea constipației
Constipația este un simptom frecvent asociat cu hipotiroidismul. Pentru a preveni acest simptom, este esențial să te hidratezi corespunzător și să incluzi în dieta ta o cantitate suficientă de fibre, provenite din legume, fructe și semințe.
Te-ar putea interesa și: Cristina Șișcanu, rețetă delicioasă de pizza proteică: „Se face foarte repede, e foarte gustoasă și nici nu îți e frică că te îngrași” / Video
„1. Evită alimentele ultraprocesate bogate în grăsimi hidrogenate sau parțial hidrogenate, cum ar fi chipsurile, biscuiții. Perturbă activitatea tiroidei.
2. Ai grijă la alimentele bogate în substanțe goitrogene, cum ar fi broccoli, varza, conopida și consumă-le gătite, astfel încât nivelul acestor substanțe să fie mai mic și funcționarea tiroidei să nu fie afectată.
3. Pentru a evita constipația, simptom foarte frecvent întâlnit în hipotirodism, încearcă să te hidratezi corespunzător și să ai o alimentație bogată în fibre din legume, fructe și semințe”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.
Te-ar putea interesa și: Trei măsuri de ajutor dacă suferi de rezistență la insulină. Carmen Brumă: „Au efecte dovedite în scăderea glicemiei”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu a dezvăluit...