Trichineloza, cum știi dacă te-ai infectat. La ce să ai grijă când mănânci carne de porc. Dorobăț: Atacă la nivel cerebral
Trichineloza este o boală parazitară contractată de om prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic în care se găsesc larvele parazitului numit Trichinella, un tip de vierme rotund.

Trichineloza este un tip de infecție cu viermi rotunzi. Acești paraziți, viermi rotunzi (trichinella), folosesc un corp gazdă pentru a trăi și a se reproduce. Acești paraziți infectează animale precum urșii, moluștele, vulpile, mistreții și porcii domestici. Puteți contracta infecția consumând carne crudă sau insuficient preparată.

Când oamenii mănâncă carne crudă sau insuficient gătită care conține larve de trichinella, larvele cresc în viermi adulți în intestinul subțire. Acest lucru durează câteva săptămâni. Viermii adulți produc larve care călătoresc prin sânge în diferite părți ale corpului. Apoi se îngroapă în țesutul muscular. Trichineloza este cea mai răspândită în zonele rurale din întreaga lume.

Trichineloza, ce este

Semnele și simptomele infecției cu trichineloză și cât de severă este infecția pot varia. Acest lucru depinde de numărul de larve consumate în carnea infectată.

Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț a explicat în exclusivitate pentru DC Medical ce este trichineloza și la ce trebuie să fim atenți în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, când în tradiția românească se practică tăierea porcului în gospodărie.

”Trichinella spiralis este un vierme, ca să vorbim pe înțelesul tuturor. Se poate lua din carne de porc sau vânat care nu este preparată suficient termic. Este bine ca în această perioadă când toată lumea se pregătește de sărbătorile de iarnă, să verifice temeinic carnea de porc. Carnea trebuie verificată la veterinar pentru a vedea dacă nu este purtătoare a acestei infecții.

Citește continuarea pe DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 05 dec 2022, 19:01

Carmen Harra, captură video YouTube

Carmen Harra, noi previziuni pentru anul 2023: „Începutul ultimilor 10 ani fatidici”

Marian Golea, captură video Youtube

Horoscop Chinezesc 2023. Marian Golea, previziuni pentru toate zodiile: „Anul ăsta nu este formidabil. Plin de trădări, minciuni, de reprezentări proaste”

Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Horoscop RUNE 30 ianuarie – 5 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: pexels.com

Horoscop. Ce îți spun îngerii tăi păzitori, în funcție de zodie? Mesajul lor pentru luna februarie

Sanda Ionescu, captură video Youtube

Sanda Ionescu, previziuni astrale pentru luna februarie 2023. Cum se manifestă iubirea, în funcție de ascendent

Foto Freepik

Horoscopul lunii februarie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursa foto: Ioana Ginghină, Instagram

„Îmi e și rușine să recunosc”. Cu ce dependență se confruntă Ioana Ginghină: „A fost și este dăunător”

Carmen Harra, Foto Facebook

Carmen Harra, previziuni cu privire la situația din Marea Britanie: „Poate ieși la lumină faptul că Harry nu este copilul lui Charles”

Captură video Youtube/ Vorbește lumea

Reacția Vioricăi de la Clejani, după cazul femeii ucise de câini în București: „Lăsați bietele animale în pace! Nu au vină cu siguranță!”

Ianis Hagi și Elena, viitoarea sa soție. Foto Instagram

Ianis Hagi s-a logodit. Fiul lui Gică Hagi a cerut-o în căsătorie pe Elena: „Sunt suflete pereche, se vede cu ochiul liber”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură foto

Anul Nou Chinezesc 2023. Mihai Voropchievici: "Ne îndeamnă să fim atenţi la toate oportunităţile care apar în jurul nostru"

Foto Freepik

Horoscop, joi, 26 ianuarie 2023. Previziuni pentru toate zodiile