Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Trichineloza este un tip de infecție cu viermi rotunzi. Acești paraziți, viermi rotunzi (trichinella), folosesc un corp gazdă pentru a trăi și a se reproduce. Acești paraziți infectează animale precum urșii, moluștele, vulpile, mistreții și porcii domestici. Puteți contracta infecția consumând carne crudă sau insuficient preparată.
Când oamenii mănâncă carne crudă sau insuficient gătită care conține larve de trichinella, larvele cresc în viermi adulți în intestinul subțire. Acest lucru durează câteva săptămâni. Viermii adulți produc larve care călătoresc prin sânge în diferite părți ale corpului. Apoi se îngroapă în țesutul muscular. Trichineloza este cea mai răspândită în zonele rurale din întreaga lume.
Semnele și simptomele infecției cu trichineloză și cât de severă este infecția pot varia. Acest lucru depinde de numărul de larve consumate în carnea infectată.
Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț a explicat în exclusivitate pentru DC Medical ce este trichineloza și la ce trebuie să fim atenți în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, când în tradiția românească se practică tăierea porcului în gospodărie.
”Trichinella spiralis este un vierme, ca să vorbim pe înțelesul tuturor. Se poate lua din carne de porc sau vânat care nu este preparată suficient termic. Este bine ca în această perioadă când toată lumea se pregătește de sărbătorile de iarnă, să verifice temeinic carnea de porc. Carnea trebuie verificată la veterinar pentru a vedea dacă nu este purtătoare a acestei infecții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: bacterie boala carne sănătate trichineloza
Anca Hâncu, doctor în...