Trucul care ajută digestia și te face să te saturi mai repede. Mihaela Bilic: „Este esențial și indispensabil”
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit una dintre regulile de bază pe care trebuie să le respecți la orice masă. 

Renumitul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o nouă postare în mediul online, acolo unde scoate în evidență motivele și beneficiile pentru care ar trebuie să mestecăm cât mai bine alimentele. În lumea alertă în care trăim, mâncăm adesea extrem de rapid, la birou, pe stradă, în mișcare sau în picioare, făcând alte activități, iar din cauza acestui stil de viață haotic putem uita uneori să mestecăm, lucru care nu e deloc benefic pentru organism. Astfel, specialista dezvăluie de câte ori ar trebui să mestecăm fiecare înghițitură de mâncare, dar mai ales, de ce trebuie să facem asta cât mai amănunțit.

„Digestia începe în gură...
... Și ăsta este motivul pentru care înțelepții budiști ne sfătuiesc să mestecam până și apa! Rolul masticației este multiplu: reduce dimensiunea bucăților de mâncare ca să putem să le înghițim, umidifiază și înmoaie alimentele, fragmentează fibrele și facilitează acțiunea salivei, care are rol în digestia glucidelor. 

Doar la gândul mâncării, înainte de a introduce prima îmbucătură în gură, glandele salivare încep să secrete salivă. Există 2 tipuri de salivă: cea produsă în partea anterioară a gurii, cu rol de umidificare a alimentelor și cea produsă în fundul gurii, mai vâscoasă, destinată lubrifierii pasajului spre esofag. 

Saliva conține enzime numite amilaze care declanșează digestia chimică a glucidelor încă din cavitatea bucală. Lanțurile lungi de amidon din pâine, paste făinoase, cartofi sau orez încep să fie fragmentate în molecule mai mici de glucoză. Această primă etapă a digestiei, care se realizează în gură, este esențială și indispensabilă- să mesteci de 20-30 de ori fiecare înghițitură de mâncare este cel mai bun obicei pentru o digestie corectă. 

În plus, mestecatul îndelungat este un element care ne protejează de lăcomie- nu doar digestia e ajutată, ci și senzația de sațietate, care se instalează mai rapid. “Pierdeți timp” mestecând, veți constata cu surprindere că vă săturați cu mai puțină mâncare!”, a transmis Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Citește și: „Este cea mai bună variantă”. Mihaela Bilic, rețetă delicioasă de iaurt cu fructe: „Nu are nevoie de niciun strop de zahăr”

Mihaela Bilic susține consumul de mezeluri

Dacă acum am clarificat cât de mult trebuie mestecate alimentele pe care le ai în farfurie la diferitele mese din zi, acum o să-ți dezvăluim ce poți integra fără griji în meniul tău regulat. Este vorba chiar despre mezeluri și, deși au fost extrem de blamate de-a lungul timpului, Mihaela Bilic le consideră a fi niște superalimente, ce pot face parte din farfuria noastră în anumite cantități moderate, precum ar fi 150 de grame de mezeluri pe săptămână. 

„De ce sunt mezelurile o supercarne? Probabil că toată lumea a văzut în străinătate cum se fac bucățile alea de jamon, acolo, când îl vezi după ce a fost uscat, afumat, el este mic ca și volum, pentru că a pierdut o parte de apă, apa ajută la dezvoltarea bacteriilor și atunci când vrei să ții mai mult, scoți apa din ele, dai sare și condiment și așa volumul scade. 

Mezelurile concentrează proteina din carne. Rețeta de parizer și crenvuști este una veche, cu tradiție. Am fost în Italia și am pus pe Instagram o poză cu chiflă cu niște parizer de la ei, mi se pare o masă perfectă, mi-a bucurat sufletul, nu doar corpul.”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

VEZI și: Pericolul la care te expui dacă bei seara un pahar de vin. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit care este legătura dintre alcool și problemele creierului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate

Cea mai bună dietă pentru reducerea colesterolului ridicat

Controlul colesterolului prin intermediul unei...


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel