Trucul simplu prin care putem reduce rapid stresul și anxietatea. Doctor Mihail a dezvăluit cum funcționează
Data actualizării:
Data publicării:
Doctor Mihail a dezvăluit o metodă simplă și la îndemâna oricui prin care putem reduce rapid stresul și anxietatea. 

Stresul și anxietatea sunt provocări comune ale vieții moderne, dar există o soluție surprinzător de simplă care poate aduce calmul rapid. Doctorul Mihail a dezvăluit, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok, un truc eficient pe care îl poți încerca acasă, folosind doar un bol cu apă rece și câteva cuburi de gheață.

Metoda este cunoscută sub numele de "reflex de scufundare", un mecanism natural de apărare al mamiferelor care activează nervul vag, responsabil de reducerea ritmului cardiac și inducerea unei stări de calm. Când apa rece atinge mucoasa nazală și buzele, acest reflex declanșează o serie de reacții în corp: inima încetinește, respirația se oprește temporar (apnee), iar sângele este redirecționat către organele vitale: inimă și creier.

Te-ar putea interesa și: Doar așa scapi de pofta de dulciuri! Secretul unei nutriționiste

Acest proces, care durează doar câteva secunde, contribuie la reducerea anxietății și la o stare generală de relaxare. Metoda este ușor de pus în aplicare și poate fi o soluție rapidă pentru momentele în care simțim că stresul sau anxietatea devin copleșitoare și greu de ținut sub control. 

„Când inima bate încet, noi ne calmăm”

„Cum poți într-un mod foarte simplu, rapid și ieftin să îți scazi stresul și anxietatea? Ce trebuie să faci este să iei un bol de apă, să pui niște gheață astfel încât apa aceea să fie rece și să îți scufunzi toată fața în apă timp de cinci sau zece secunde. Ceea ce vei declanșa este reflex de scufundare. Atunci când apa rece atinge mucoasa nazală și buzele se produce acest reflex de scufundare care este specific mamiferelor. Este un reflex de apărare care activează nervul vag.

Te-ar putea interesa și: Ești perfecționist? Lidia Fecioru a avertizat cât de nociv poate fi pentru sănătatea ta

Nervul vag este responsabil de sistemul nervos parasimpatic care te calmează. Reflexul acesta o să facă următoarele lucruri: o să provoace o brahicardie, inima o să bată mai încet și când inima bate încet, noi ne calmăm. Asta va reduce consumul de oxigen. Al doilea lucru care se întâmplă este apneea, nu respiri pentru că ești sub apă. Și al treilea lucru este creșterea rezistenței vasculare periferice, adică vasele de la periferie devin rezistente și sângele este redirecționat cu tot cu oxigen către inimă ți către creier”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

@doctor.mihail

Tu ai încercat vreodată metoda asta de calmare❓????????‍⚕️???? Apa rece stimulează nervul vag și îî crește activitatea parasimpatică. ???? Ne vedem pe 20 octombrie, la Point, la un nou brunch Bun Bine, să vorbim despre STRES și reziliență. Detalii, pe bunbine.ro

♬ original sound - doctor.mihail

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate



Sursa foto: https://www.freepik.com/, @__natalisha__

Cinci zodii care vor obține câștiguri financiare în decembrie. Va fi o lună a prosperității

Captură video: Pro TV. Sursa foto: Mihai Trăistariu/Instagram

Karmen Simionescu s-a dat de gol și a spus asta despre Mihai Trăistariu, în direct la TV: „Sper să nu vadă vreodată, dar aia e, îmi asum”

Captură video: YouTube/Vocea României

Horia Brenciu a izbucnit în lacrimi la Vocea României. Vedeta nu s-a putut abține: „Când aud vocea ei, tresar. Brusc, toate amintirile se îngrămădesc în capul meu” / Video

Sursă foto: Instagram/Mario Fresh. Sursă foto: Instagram/Alexia Eram

Mario Fresh confirmă despărțirea de Alexia Eram, după opt ani de relație: „A fost o decizie dificilă”. În ce relații sunt acum cei doi

Monica Bârlădeanu, foto Instagram

Cât au costat rochiile de mireasă purtate de Monica Bârlădeanu la nunta de lux cu Valeriu Gheorghiță - Foto în articol

Captură video: YouTube/La Măruță. Alexia Eram și Mario Fresh/foto Instagram

Alexia Eram, poză cu un bărbat celebru, la Paris. Ce au comentat Andreea Esca și Inna - Foto

Captură video: YouTube/Vocea României

Oleg Spînu, finalist Românii au talent 2023, a întors toate scaunele la Vocea României. Irina Rimes: „Te vreau atât de mult, încât mi-am blocat doi colegi!” / Video

Sursă foto: Facebook/Daiana Prodan

Daiana, atac dur la adresa lui Radu Vâlcan. Imaginile care nu s-au văzut la TV: „Se lua de mine! Mă atacau foarte mult. Nu au dat chestiile astea la televizor” 

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

„Ai hărțuit-o, lovit-o, ți-ai bătut joc de ea”. Zanni îl face praf pe Jador, după ce a declarat că Oana Ciocan are o nouă relație: „Stătea cu ochii vineți de lacrimi legată de pat în casă”

Sursa foto Instagram Lora

Mari emoții pentru Lora şi Ionuţ Ghenu. Gestul făcut de artistă după căsătoria religioasă - Video

Cătălin Botezatu, sursa instagram

Cătălin Botezatu a rupt tăcerea! Câți copii are celebrul designer - Video

Captură video: YouTube/Vocea României

Jitaru Lavinia a făcut senzație pe scena de la Vocea României. Theo Rose s-a ridicat de pe scaun și și-a pus mâinile în cap / Video




pixel