Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Uleiul de cocos este un ulei vegetal care se extrage din miezul de nucă de cocos uscat, cunoscut sub denumirea de copră. Poate fi folosit ca ulei de bucătărie. Este folosit adesea în industria cosmetică pentru fabricarea unor săpunuri și creme, dar și în bucătăria unor țări asiatice.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce nu este sănătos uleiul de cocos.
”Ne-am săturat de uleiul de floarea soarelui, de uleiul de măsline, acum nevoie de ceva exotic, iar uleiul de măsline pare a fi la modă. Nimic rău până aici. Un singur amănunt: când îl puneți la frigider sau îl țineți la rece, se transformă în untură. Se întâmplă asta pentru că în uleiul de cocos avem acizi grași saturați, identici cu cei care sunt în grăsimile de origine animală, adică în slănină, unt, untură, în grăsimea de la vită, de la pui.
Sunt acizi grași saturați pe care medicii ne recomandă să îi consumăm în cantitate cât mai mică. În uleiul de cocos avem 90% grăsimi saturate, iar în unt avem doar 55%. Avem un ulei vegetal, însă, atenție, este atât de saturat încât se transformă în untură. Îl consumăm cu atenție, cu moderație. Are 900 de calorii la 100 de mililitri, deci 100 de calorii lingura, dar este saturat din belșug”, a explicat Mihaela Bilic, într-un video postat pe pagina sa de Facebook.
În schimb, uleiul de cocos este benefic pentru piele. Astfel, medicul nutriționist recomandă folosirea acestuia ca o cremă.
”Decât să îl înghițiți, mai bine puneți-l pe piele pentru că hidratează, catifelează și, în plus, o să mirosiți delicios și apetisant ca o prăjiturică. Decât înghițit, mai bine pe piele”, a mai spus medicul nutriționist.
Uleiul de cocos conține vitamina E, însă nu are fibre și puține sau deloc alte vitamine sau minerale. În plus, conține în proporție de aproape 100% grăsimi, dintre care majoritatea sunt saturate. Diferența constă în structura grăsimilor. Uleiul de cocos are o structură a grăsimilor diferită de cea a multor produse de origine animală, care sunt formate în principal din acizi grași cu lanț lung.
Uleiul de cocos este bogat în trigliceride cu lanţ mediu (TLM). Corpul transformă mai greu aceste trigliceride în grăsimi stocate şi sunt mai uşor de eliminat decât trigliceridele cu lanţ lung (TLL). Se pare că multe dintre beneficiile uleiului de cocos sunt atribuite conţinutului ridicat de TLM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: mihaela bilic nesanatos sănătate ulei de cocos
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Anca Hâncu, doctor în...