„Iese circ”. Ce a putut să spună Raluca Bădulescu despre Andreea Bălan în direct la TV: „Să nu se supere pe mine, să mă iau la păruială pe undeva”
Uleiul de jojoba, care este de fapt mai mult o ceară (54% ceară) decât un lichid, este extras din semințele tufișului de jojoba sau Simmondsia chinensis, originar din regiunile deșertice din nordul Americii. Dacă păstrați ulei de jojoba într-un loc rece, veți vedea că pare tulbure și devine mai gros. Acest lucru se datorează faptului că uleiul de jojoba este o ceară care devine lichidă la temperatura camerei, potrivit DC Medical.
Când sunt depozitate la o temperatură mai rece, elementele mai grase încep să se solidifice și să se separe.
În mod tradițional, uleiul de jojoba a fost folosit ca remediu pe bază de plante pentru indigestie și vindecarea rănilor. În prezent, însă, el este adesea folosit în mai multe domenii:
- în cosmetică, de exemplu, cremele de protecție solară și hidratantele
- pentru ameliorarea pielii uscate
- ca tratament pentru hrănirea și întărirea firelor de păr
Uleiul de jojoba este disponibil singur sau combinat cu alte uleiuri, sau s-ar putea să-l găsiți ca ingredient într-un produs de îngrijire a pielii, cum ar fi într-o cremă, mască de față sau exfoliant corporal. Este utilizat în egală păsură pentru piele și pentru păr.
Se pare că uleiul organic de jojoba presat la rece este cel mai bun ulei de jojoba, deoarece este nerafinat și 100% natural.
Când vine vorba depăstrarea uleiului de jojoba, cel mai bine este să îl țineți într-un loc întunecos și răcoros, deși, spre deosebire de alte uleiuri cosmetice, nu devine rânced, deoarece nu conține trigliceride.
Citește continuarea pe DC Medical și află care sunt beneficiile uleiului de jojoba.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: frumusețe hidratare jojoba piele ten ulei
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...