Uleiul încins duce direct la apariția cancerului. Medicul Virgiliu Stroescu, semnal de alarmă: „Face foarte rău”. Ce temperatură nu trebuie să depășească
Data publicării:
Medicul Virgiliu Stroescu a vorbit despre cel mai nociv obicei din bucătărie la care trebuie să renunți chiar acum.

Prăjelile sunt extrem de nesănătoase pentru sănătate și suntem siguri că nu este prima dată când auzi acest lucru. Totuși, trebuie să știi că avertizările merg mai departe de atât, întrucât carnea prăjită, în principal, este sursa garantată de cancer, scoate în evidență medicul Virgiliu Stroescu. Există un proces care justifică declarația specialistului, pe care acesta îl explică cu lux de amănunt, pentru a „obliga”, astfel, gospodinele să renunțe la acest obicei nociv.

„Hrana animală nu e sănătoasă. Când începi să o prăjești, este total nesănătoasă, poate să fie cancerigenă, dacă iei uleiul și îl încingi... Uleiul este făcut din acizi grași, acizii grași sunt lanțuri de carbon, hidrogen și oxigen și cum e furculița care are trei degete, așa sunt trigliceridele. În momentul în care temperaturile sunt foarte înalte, grăsimile fac cercuri, substanțe policilice, care sunt cancerigene. 

Uleiurile încinse sub orice formă, dacă pui ceapă la încins, uleiul nu trebuie să depășească temperatura în care pui degetul în el, când începe să aibă temperatură mare, favorizează apariția cancerului. Dragi gospodine, de azi înainte, dacă vă iubiți familia, nu mai încingeți sub nicio formă uleiul și substanțele uleioase, face foarte rău.”, a declarat medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului Altceva, cu Adrian Artene.

VEZI și: Busu, enervat la culme de anumiți meteorologi din România: „Se băteau câmpii cu grație, nu mai băgați panica în oameni.” Cum va fi vremea în weekend

Youtube video image

Uleiul de palmier este cel mai nociv

Dintre toate sursele de grăsimi, de departe, uleiul de palmier este cel mai periculos, ne spunea nutriționistul Wasim Nazer. Nu doar că nu ar trebui să prăjim alimente în el, dar ar trebui să ne ferim și de toate produsele care conțin acest ingredient nociv pentru sănătate.

„Mai periculos decât zahărul este uleiul de palmier, care se găsește în foarte multe produse, 70% dintre produse conțin, pe care noi le consumăm zilnic, asta e prima sursă de cancer. Dacă mâncăm brânză feta, conține, tot ce e fluid, 100% are, fast food-ul îl fac cu ulei de palmier, care, după mine, este prima sursă de cancer.”, a declarat Wasim Nazer, nutriționist, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

Citește și: Pericolul neștiut din supa de pui. Medicul Virgiliu Stroescu trage un semnal de alarmă: „Acolo găsim toate substanțele otrăvitoare”

Wasim Nazer susține grăsimea din carne

Chiar dacă este periculos să gătim în ulei încins, asta nu înseamnă că sursele de grăsimi din carne sunt și ele periculoase, ne mai spunea specialistul. Ba mai mult, acestea se încadrează în topul grăsimilor sănătoase, indicate pentru organism.

„Grăsimea din carne nu e dușmanul nostru, o cunoaște corpul nostru pentru că e ceva normal, noi nu am consumat deloc ulei de palmier, care e foarte artificial, nu e ca uleiul din semințe sau ca cel de măsline, unde le-ai luat, le-ai presat și iese uleiul din ele. Acolo sunt foarte multe procese pe care corpul nostru nu le recunoaște, exact ca și în cazul margarinei, o pune pe artere sau în alte părți. 

Corpul nostru nu recunoaște mâncarea foarte procesată, cu cât e mai puțin procesată, știe ce să facă cu ea. Aici e problema cu uleiul de palmier și toate nebuniile care mai apar, nu sunt sănătoase, sunt chiar rele, în comparație cu alte surse de grăsimi.”, a continuat să dezvăluie specialistul.

Întreaga emisiune poate fi vizionată mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel