Uleiul încins duce direct la apariția cancerului. Medicul Virgiliu Stroescu, semnal de alarmă: „Face foarte rău”. Ce temperatură nu trebuie să depășească
Data publicării:
Medicul Virgiliu Stroescu a vorbit despre cel mai nociv obicei din bucătărie la care trebuie să renunți chiar acum.

Prăjelile sunt extrem de nesănătoase pentru sănătate și suntem siguri că nu este prima dată când auzi acest lucru. Totuși, trebuie să știi că avertizările merg mai departe de atât, întrucât carnea prăjită, în principal, este sursa garantată de cancer, scoate în evidență medicul Virgiliu Stroescu. Există un proces care justifică declarația specialistului, pe care acesta îl explică cu lux de amănunt, pentru a „obliga”, astfel, gospodinele să renunțe la acest obicei nociv.

„Hrana animală nu e sănătoasă. Când începi să o prăjești, este total nesănătoasă, poate să fie cancerigenă, dacă iei uleiul și îl încingi... Uleiul este făcut din acizi grași, acizii grași sunt lanțuri de carbon, hidrogen și oxigen și cum e furculița care are trei degete, așa sunt trigliceridele. În momentul în care temperaturile sunt foarte înalte, grăsimile fac cercuri, substanțe policilice, care sunt cancerigene. 

Uleiurile încinse sub orice formă, dacă pui ceapă la încins, uleiul nu trebuie să depășească temperatura în care pui degetul în el, când începe să aibă temperatură mare, favorizează apariția cancerului. Dragi gospodine, de azi înainte, dacă vă iubiți familia, nu mai încingeți sub nicio formă uleiul și substanțele uleioase, face foarte rău.”, a declarat medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului Altceva, cu Adrian Artene.

VEZI și: Busu, enervat la culme de anumiți meteorologi din România: „Se băteau câmpii cu grație, nu mai băgați panica în oameni.” Cum va fi vremea în weekend

Uleiul de palmier este cel mai nociv

Dintre toate sursele de grăsimi, de departe, uleiul de palmier este cel mai periculos, ne spunea nutriționistul Wasim Nazer. Nu doar că nu ar trebui să prăjim alimente în el, dar ar trebui să ne ferim și de toate produsele care conțin acest ingredient nociv pentru sănătate.

„Mai periculos decât zahărul este uleiul de palmier, care se găsește în foarte multe produse, 70% dintre produse conțin, pe care noi le consumăm zilnic, asta e prima sursă de cancer. Dacă mâncăm brânză feta, conține, tot ce e fluid, 100% are, fast food-ul îl fac cu ulei de palmier, care, după mine, este prima sursă de cancer.”, a declarat Wasim Nazer, nutriționist, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

Citește și: Pericolul neștiut din supa de pui. Medicul Virgiliu Stroescu trage un semnal de alarmă: „Acolo găsim toate substanțele otrăvitoare”

Wasim Nazer susține grăsimea din carne

Chiar dacă este periculos să gătim în ulei încins, asta nu înseamnă că sursele de grăsimi din carne sunt și ele periculoase, ne mai spunea specialistul. Ba mai mult, acestea se încadrează în topul grăsimilor sănătoase, indicate pentru organism.

„Grăsimea din carne nu e dușmanul nostru, o cunoaște corpul nostru pentru că e ceva normal, noi nu am consumat deloc ulei de palmier, care e foarte artificial, nu e ca uleiul din semințe sau ca cel de măsline, unde le-ai luat, le-ai presat și iese uleiul din ele. Acolo sunt foarte multe procese pe care corpul nostru nu le recunoaște, exact ca și în cazul margarinei, o pune pe artere sau în alte părți. 

Corpul nostru nu recunoaște mâncarea foarte procesată, cu cât e mai puțin procesată, știe ce să facă cu ea. Aici e problema cu uleiul de palmier și toate nebuniile care mai apar, nu sunt sănătoase, sunt chiar rele, în comparație cu alte surse de grăsimi.”, a continuat să dezvăluie specialistul.

Întreaga emisiune poate fi vizionată mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel