Untura de porc, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr Mihaela Bilic: „Unde grăsime nu e, nici dragoste nu e”
Dr. Mihaela Bilic mai desfiiințează un mit al alimentației moderne. Deși cu toții am fi tentați să fugim de grăsimi atunci când vine vorba de dietă, nutriționistul afirmă că aceasta ar fi extrem de benefică pentru sănătate. În viziunea medicului, untura de porc este cel mai bun prieten al organismului. 

Medicul Nutriționist Mihaela Bilic spune că grăsimile sunt extrem de importante în alimentația de zi cu zi. 

Potrivit specialistului, untura de porc se numără printre cele mai bune tipuri de grăsimi pe care să le includem în dietă.

„Când vine vorba despre grăsimi, ce anume ar trebui să includem noi în cele 20 de grame de grăsime recomandate zilnic? Poate nu știați, dar uleiurile sunt singurele substanțe care au 100% grăsime, adică niciun strop de apă. În schimb, în unt și în slănină avem 15 până la 20% apă. Uleiul este mai bogat în calorii decât slănina și untul”, a afirmat medicul nutriționist într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

 

Cele trei tipuri de acizi grași

 


„Avem trei tipuri de acizi grași: saturați, care la temperatura obișnuită, devin tari (grăsime de porc sau de vită). Avem acizi grași mononesaturați, adică ușor mai fluizi (din belșug în grăsimea de porc și aproape inexistent în grăsimea de vită) și acizii grași polinesaturați, care sunt lichizi (uleiuri).

Dietă. Șase rețete de supe și ciorbe pentru slăbire și creșterea imunității, recomandate de nutriționist

 

Din punctul de vedere al sănătății, ar fi bine ca alimentația noastră să conțină cât mai puține grăsimi saturate. La capitolul grăsime, animalele rumegătoare (vită, oaie, capră) saturatează grăsimea (prin rumegare), în schimb, porcul care este un animal nerumegător, monogastric, are o grăsime mai puțin saturată.

 

Cum alegi carbohidrații sănătoși. 10 SFATURI de la specialist

 

Se spune că porcul este un animal gras, însă depinde de ce bucată de carne alegem. Țineți cont că mușchiul de porc, cotletul și mușchiulețul acela subțire au doar 4% grăsime. Procentul de grăsime crește, iar procentul de proteine scade în cazul cefei de porc, pulpei, pieptului.


Secretul siluetei, alegerea bucății de carne

 

Potrivit medicului, este extrem de important modul în care gătim carnea și alimentele pe care le consumăm alături de aceasta.

Alimentul ideal pentru slăbit. Mihaela Bilic: Are puține calorii și dă senzația de sațietate


„Atenție mare la ce gătiți împreună cu carnea. Dacă lângă ea se află cartofi, paste, orez, acestea vor absorbi ca un burete grăsimea.

Nu uleiurile, indiferent că vorbim despre cel de floarea-soarelui sau de măsline, sunt cele mai sănătoase, ci untura, așa cum făcea bunica. Untura nu are niciun fel de risc când vine vorba despre supraîncălzire pentru că blochează intrarea aerului și oxidarea, implicit, stricarea cărnii. Deci, avem în untură un prieten și la gust, și la sănătate.

Nu grăsimea animală crește risculi de boli cardiovasculare, ci prea multă grăsime, prea mult sedentarism, alcool, fumat, deci un stil de viață nesănătos”, a mai spus Mihaela Bilic.

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 27 feb, 14:01

Lidia Fecioru, foto Facebook

Băutura minune pentru pancreas și sistemul digestiv. Lidia Fecioru: Beți înainte de culcare și veți avea un somn liniștit

Gabriela Cristea, în lacrimi. Captură foto Youtube/victorienii

Gabriela Cristea, în lacrimi. Soțul prezentatoarei TV nu a putut să o liniștească: „În câteva săptămâni nu o să mai vrea acasă”

Dr Mihaela Bilic foto Facebook

Untura de porc, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr Mihaela Bilic: „Unde grăsime nu e, nici dragoste nu e”

Nelu Vlad, foto Facebook

Nelu Vlad, de la formația Azur, „aventură” cu Irina Loghin. Artistul a povestit cum a rămas blocat pe șosea, în compania cântăreței de muzică populară

Laurette, sursa foto Instagram

Laurette a făcut publice fotografiile bărbatului care a bătut-o: „Acesta este PSIHOPATUL. Feriți-vă de el, își dă tot felul de nume false”

Irina Loghin și fiica sa, foto Facebook

Blestemul din familia Irinei Loghin. Fiica artistei trece prin aceeași dramă ca mama ei: Am mers la medic, urmez un tratament

Gigi Becali și Aurel Pădureanu, sursa facebook

Aurel Pădureanu, critici dure la adresa lui Gigi Becali: „Nu ne-a ajutat cu nimic. Ne-a trimis la căminele de nefamiliști”

Lidia Fecioru, foto Facebook

Lidia Fecioru, leac pentru amețeli și îmbătrânirea creierului: „Rețeta e foarte simplă: usturoi, alcool, miere și propolis”

Marius Țeicu și fiica sa, Patricia. Foto Facebook

Marius Țeicu, durere fără margini. 3 ani de la moartea fiicei sale: „O visez, merg la cimitir. E inimaginabil”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, fără pensie la bătrânețe: „Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru”

Mihai Gâdea și Mircea Badea, captura foto Youtube/ sursa Sinteza Zilei

Mihai Gâdea, probleme grave de sănătate. Mircea Badea a făcut anunțul: „Mihai era să moară”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, prima reacție după ce Cornelia Catanga a decedat

Omega 3 - 12 beneficii uimitoare pentru sănătate

Grăsimile Omega 3 aduc o serie de beneficii pentru...