Valeriu Gheorghiţă: Cu siguranţă vom avea o creştere a numărului de infectări cu COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că se aşteaptă la o creştere a infectărilor cu noul coronavirus în sezonul rece, însă a subliniat că poate fi evitată o creştere substanţială a numărului de cazuri dacă oamenii se vor vaccina într-o măsură mai mare în următoarele două luni.

"Nu sunt adeptul vaccinării de teamă, de frică. Trebuie să înţelegem beneficiile reale ale vaccinării, tocmai pentru a evita creşterea numărului de cazuri. Nu trebuie să aşteptăm creşterea numărului de cazuri. Dacă ne vom vaccina într-o măsură mai mare în perioada următoare, de două luni, cred că putem evita o creştere substanţială a numărului de cazuri. Cu siguranţă vom avea o creştere a numărului de cazuri. Va fi un sezon rece, oamenii se întorc din concedii, vremea se răceşte, stai mai mult în spaţii închise. Sunt toate condiţiile să crească probabilitatea să avem o transmitere mai crescută a infecţiilor", a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că vaccinarea este o măsură de prevenţie şi nu trebuie ca românii să se imunizeze doar atunci când creşte numărul de infectări.

"Eu mă aştept să nu crească numărul de cazuri dacă persoanele se vor vaccina în perioada următoare. Suntem într-o situaţie bună, însă ţine foarte mult de noi şi de cum vrem să mergem înainte din punct de vedere al evoluţiei pandemiei. Ar fi păcat, regretabil, să dăm cu piciorul la o situaţie atât de bună din punct de vedere epidemiologic, pentru că a fost obţinută printr-un efort comun. Pe de o parte a societăţii, a oamenilor care au respectat regulile, 4,6 milioane s-au vaccinat. Este un efort comun al autorităţilor, atât cele centrale, cât şi locale, şi cred că avem nevoie în perioada următoare de o stabilitate din punct de vedere epidemiologic. Însă această stabilitate nu o putem obţine altfel decât prin vaccinare. Este important să înţelegem vaccinarea ca măsură de prevenţie, ca o măsură preventivă şi nu reactivă la o creştere a numărului de cazuri", a subliniat Gheorghiţă., potrivit Agerpres. 

 

45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea; program redus în peste 300 de centre

De asemenea, Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea, iar în alte 136 de centre au fost reduse fluxurile de vaccinare, măsura fiind luată pentru a permite formarea de echipe mobile care să participe la vaccinarea oamenilor din mediul rural.

"O prioritate a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare o reprezintă evaluarea permanenta a eficienţei centrelor de vaccinare, astfel încât să menţinem un echilibru corect, onest, între investiţiile materiale, resursele umane şi ritmul de vaccinare. Tocmai de aceea, în acest moment, din datele centralizate din ziua precedentă în ceea ce priveşte activitatea centrelor de vaccinare, vă pot spune că 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea. Alte 136 de fluxuri de vaccinare şi-au sistat temporar activitatea din centrele care sunt în continuare active. Sunt centre de vaccinare care aveau mai multe fluxuri active şi s-a redus practic fluxul din acele centre, pentru a putea permite desprinderea de echipe mobile care să asigure vaccinarea în localităţile din rural", a anunţat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că în 314 centre de vaccinare a fost redus programul de lucru, de la 12 la 6 ore.

De asemenea, există centre de vaccinare care au program de lucru chiar de patru ore.

"Este posibil ca, în perioada următoare, să avem centre de vaccinare care vor avea programul închis o zi, două zile sau trei zile pe săptămână, tocmai pentru a avea posibilitatea să preluăm acele echipe şi să se deplaseze în mediul rural", a precizat Valeriu Gheorghiţă.


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: covid  pandemie  vaccinare  valeriu gheorghita 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel