Visul, al optulea mister al creierului. Ce spune Prof. Dr. Vlad Ciurea despre semnificația viselor: "Aşa apar visele premonitorii"
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Vlad Ciurea a vorbit despre al optulea mister al creierului. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a vorbit despre semnificația viselor. Celebrul medic susține că visul este al optulea mister al creierului. Prof.Dr.Vlad Ciurea a dezbătut acest subiect în cartea sa intitulată "Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor".

Visul, al optulea mister al creierului

Neurochirurgul mai spune că, acest mister al creierului ne prezintă, exact cu preocupările de peste zi, pe care le-am efectuat şi vrem în continuare să le rezolvăm, având chiar ți o componentă spirituală. 

 "Există oameni care au văzut în vis un anumit sfânt, preot, anumite minuni sau anumite elemente spirituale cu totul deosebite. Nu pot fi contestate", afirmă neurochirurgul în cartea sa "Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor".

Prof.Dr. Vlad Ciurea: "Nu putem explica de ce, sau cum"

Medicul Vlad Ciurea a vorbt și despre  îşi visează părinții în apropierea zilelor în care au loc ritualurile religioase, de parastas.

 "Te concentrezi asupra faptului că au trecut 7 ani şi bunicului sau tatei trebuie să îi faci un parastas. Gândindu-te constant la acest lucru, îţi apare în somn şi vizualizezi ultima imagine a bunicului sau a tatei legată de acest lucru.", a mai spus neurochirurgul.

Totodată, medicul Vlad Ciurea a precizat că ceea ce visăm peste noapte înseamnă că am avut unele lucruri pe care care nu am putut să le rezolvăm peste zi. 

"Sunt persoane predispuse spre vise, mai ales persoanele de sex feminin, şi sunt persoane, în special cele care au muncă fizică foarte grea, de genul datului cu târnăcopul sau spartul pietrelor, care cad late şi nu mai au niciun fel de vis pentru că se odihnesc total. Se trezesc a doua zi şi lucrează la fel ca-n ziua anterioară. Este într-adevăr un mare mister al creierului, despre care nu ştim exact unde începe şi unde se termină.", mai spune acesta.

"De unde a simțit, de unde a ştiut? Şi sunt şi alte persoane care au avut asemenea vise. Sunt multe alte exemple în lume şi-n literatură de asemenea persoane care au vise de localizare perfectă a unei întâmplări petrecute cu zeci de ani înainte. Nu putem explica de ce, sau cum, pur şi simplu... ştiinţific!", a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea în cartea sa, relatează Antena 3 CNN

Ce să nu mănânci înainte de culcare

”Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.

Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani!”, atrage atenția Dr Vlad Ciurea.

Alimentele sugerate pentru a evita în apropierea orei de culcare includ:

Alimente picante

Alimentele bogate în grăsimi, cum ar fi alimentele prăjite, produsele lactate grase și cărnurile grase,

Alimentele acide, cum ar fi roșiile și citricele,

Alimentele și băuturile care conțin cafeină, inclusiv ciocolata, cafeaua și ceaiul,

Alcool.

Citește și: Cum scăpăm de burnout, depresie și stres. Medicul Vlad Ciurea, sfaturi prețioase: „Nu uitați de asta”


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel