Visul, al optulea mister al creierului. Ce spune Prof. Dr. Vlad Ciurea despre semnificația viselor: "Aşa apar visele premonitorii"
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Vlad Ciurea a vorbit despre al optulea mister al creierului. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a vorbit despre semnificația viselor. Celebrul medic susține că visul este al optulea mister al creierului. Prof.Dr.Vlad Ciurea a dezbătut acest subiect în cartea sa intitulată "Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor".

Visul, al optulea mister al creierului

Neurochirurgul mai spune că, acest mister al creierului ne prezintă, exact cu preocupările de peste zi, pe care le-am efectuat şi vrem în continuare să le rezolvăm, având chiar ți o componentă spirituală. 

 "Există oameni care au văzut în vis un anumit sfânt, preot, anumite minuni sau anumite elemente spirituale cu totul deosebite. Nu pot fi contestate", afirmă neurochirurgul în cartea sa "Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor".

Prof.Dr. Vlad Ciurea: "Nu putem explica de ce, sau cum"

Medicul Vlad Ciurea a vorbt și despre  îşi visează părinții în apropierea zilelor în care au loc ritualurile religioase, de parastas.

 "Te concentrezi asupra faptului că au trecut 7 ani şi bunicului sau tatei trebuie să îi faci un parastas. Gândindu-te constant la acest lucru, îţi apare în somn şi vizualizezi ultima imagine a bunicului sau a tatei legată de acest lucru.", a mai spus neurochirurgul.

Totodată, medicul Vlad Ciurea a precizat că ceea ce visăm peste noapte înseamnă că am avut unele lucruri pe care care nu am putut să le rezolvăm peste zi. 

"Sunt persoane predispuse spre vise, mai ales persoanele de sex feminin, şi sunt persoane, în special cele care au muncă fizică foarte grea, de genul datului cu târnăcopul sau spartul pietrelor, care cad late şi nu mai au niciun fel de vis pentru că se odihnesc total. Se trezesc a doua zi şi lucrează la fel ca-n ziua anterioară. Este într-adevăr un mare mister al creierului, despre care nu ştim exact unde începe şi unde se termină.", mai spune acesta.

"De unde a simțit, de unde a ştiut? Şi sunt şi alte persoane care au avut asemenea vise. Sunt multe alte exemple în lume şi-n literatură de asemenea persoane care au vise de localizare perfectă a unei întâmplări petrecute cu zeci de ani înainte. Nu putem explica de ce, sau cum, pur şi simplu... ştiinţific!", a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea în cartea sa, relatează Antena 3 CNN

Ce să nu mănânci înainte de culcare

”Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.

Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani!”, atrage atenția Dr Vlad Ciurea.

Alimentele sugerate pentru a evita în apropierea orei de culcare includ:

Alimente picante

Alimentele bogate în grăsimi, cum ar fi alimentele prăjite, produsele lactate grase și cărnurile grase,

Alimentele acide, cum ar fi roșiile și citricele,

Alimentele și băuturile care conțin cafeină, inclusiv ciocolata, cafeaua și ceaiul,

Alcool.

Citește și: Cum scăpăm de burnout, depresie și stres. Medicul Vlad Ciurea, sfaturi prețioase: „Nu uitați de asta”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel