Vitamine pentru o piele sănătoasă. Ghidul tău pentru un ten strălucitor
Data actualizării:
Data publicării:
Pielea noastră are nevoie de vitamine și minerale pentru a funcționa normal și pentru a fi protejată de factorii nocivi din mediul extern.

De la vitamina A, care contribuie la reducerea petelor pigmentare, până la vitamina F, benefică pentru combaterea eczemelor, aceste vitamine esențiale te vor ajuta să ai o piele sănătoasă și fără imperfecțiuni. 


Vitamina A (retinoizi) 


Retinoizii sunt derivați topici ai vitaminei A și sunt de mult timp un favorit al facialistilor și al pasionaților de îngrijire a pielii. Retinolul este cel mai puternic retinoid pe care îl puteți cumpăra fără prescripție medicală - acidul retinoic, considerat de unii drept standardul de aur al retinoizilor, este doar pentru uz profesional. Retinoizii mai puțin puternici, cum ar fi acetat de retinil, sunt buni pentru pielea sensibilă, dar beneficiile pot dura puțin mai mult.

Magia retinolului este capacitatea sa de a comunica la nivel celular, promovând reînnoirea celulelor pielii într-un ritm accelerat. Această reînnoire celulară ajută la reducerea aspectului ridurilor, îmbunătățește textura și claritatea pielii, precum și încurajează producția de colagen. Este minunat pentru estomparea cicatricilor acneice, pentru a restabili strălucirea pielii și a încetini semnele îmbătrânirii.

 

Vitamina B 


Cele mai frecvente forme de vitamina B în îngrijirea pielii sunt B3 (niacinamidă) și B5 (acid pantotenic).

Vitamina B3 este un antioxidant antibacterian, antiinflamator, pH-neutru și hidratant - ceea ce înseamnă că este excelent pentru pielea sensibilă. B3 ajută, de asemenea, la reducerea aspectului ridurilor și a cicatricilor și este calmant pentru pielea cu tendință acneică. Este un adevărat versatil și este adesea utilizat împreună cu alte ingrediente mai active pentru a minimiza iritarea și a permite rezultate mai rapide.

Vitamina B5 este un alt jucător puternic. Este un umectant (la fel ca acidul hialuronic) care reține umezeala în piele, are proprietăți antiinflamatorii și ajută pielea să se vindece. Acesta este un ingredient de care trebuie să aveți grijă dacă pielea dvs. este deosebit de sensibilă, predispusă la erupții sau de tonuri și texturi inegale.

 

Vitamina C


Vitamina C este un puternic antioxidant. Protejează pielea de daunele aduse din mediul extern și încurajează reînnoirea celulară și producția de colagen. Acesta va oferi luminozitate tenului, va uniformiza pielea, va reduce aspectul petelor și va netezi liniile fine și va diminua cicatricile. Este ușor de introdus în rutina de îngrijire a pielii, deoarece, deși este un ingredient foarte activ, rareori provoacă iritații în concentrație scăzută.

 

Vitamina D


Ca ingredient pentru îngrijirea pielii, se comportă mult ca vitamina C. Poate ajuta la reducerea aspectului pielii afectate de soare, este un antioxidant și poate fi deosebit de bun pentru combaterea psoriazisului. 


Vitamina D, administrată pe cale orală, ajută la menținerea oaselor și a dinților puternici și menține oboseala la distanță.

 

Vitamina E 


Vitamina E este bună pentru toate tipurile de îngrijire a pielii. Are proprietăți antioxidante, hidratează, crește imunitatea pielii și este benefică pentru anti-îmbătrânire. 


Vitamina E este un ingredient foarte frecvent în creme și seruri, deoarece este delicată și rareori provoacă iritații, dar oferă beneficii uimitoare pentru piele. Interesant, dacă combinați vitamina E cu vitamina C, ambele ingrediente devin mai puternice. 

 

Vitamina F (acid linoleic)


Acidul linoleic este un acid gras omega-6 care este uneori denumit „vitamina F” pe listele de ingrediente pentru îngrijirea pielii. Acidul linoleic se găsește în uleiul de măceșe, ulei de primăvară și ulei de șofrănel și este un element esențial pentru ceramide - bariera de protecție hidratantă a pielii.

Acidul linoleic este bun dacă pielea dumneavoastră este uscată sau predispusă la afecțiuni precum eczeme și poate ajuta la prevenirea apariției acneei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: piele sanatoasa  sănătate  ten stralucitor  vitamine 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel