Vlad Ciurea dezvăluie alimentul banal care ne face mai deștepți. Ne ajută și la o bună memorie: „Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită”
Data publicării:
Vlad Ciurea a dezvăluit care este alimentul care ne face mai deștepți și care ne ajută la o memorie mai bună. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care sunt alimentele care ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.

Vlad Ciurea dezvăluie alimentul banal care ne face mai deștepți

Vlad Ciurea a mărturisit că există multe alimente care fac rău , însă sunt și foarte multe care ne ajută foarte mult la stimularea creierului. 

„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier.

Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie”, a declarat Prof. dr. Vlad Ciurea, într-un interviu, conform Adevărul.ro.

Vlad Ciurea: „România este o țară bogată din acest punct de vedere”

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne «extragem » energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!).

Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt "poveri" care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.(...) Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!”, a scris renumitul neurochirurg pe contul său de Facebook.

Medicul Vlad Ciurea, secretul banal care te ajută să fii energic toată ziua

Cunoscutul medic neurochirug Alexandru Vlad Ciurea a dezvăluit care este lucrul banal care ne ajută să avem energie întreaga zi, fără a consuma cafea sau alte energizante.

Specialistul susține că secretul stă în toată puterea noastră, dispoziția şi tăria pe care o avem sau pe care ne-o inducem vine din creier. Totodată, contează și alimentația pe cre o avem, dar și cât de mult ne odihnim. 

”Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine. În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte.

Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.

Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a răspuns celebrul medic, atunci când a fost întrebat despre rețeta unui tonus atât de bun ca al lui, relatează pleytech.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   aliment  clad ciurea  memorie 


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

De ce nu îl place Teo Trandafir pe Jador. Prezentatoarea TV a dat cărțile pe față: „Adu-ți aminte ce am pățit cu el”

Survivor All Stars, sursa foto Voyo

Anunț de ultimă oră la Survivor All Stars. Ce se va întâmpla cu Zanni, după ce a fost trimis în exil

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Ștefania, Andrei Ciobanu, captură video Voyo

Ștefania Stănilă îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Trebuia să fie acasă de mult”

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Ana Porgras, Zanni, sursa foto Instagram

Ana Porgras a rupt legătura cu Zanni: „Au fost niște chestii urâte. Îi doresc casă de piatră cu Duli”

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Jupiter intră în Gemeni, pe 26 mai. Daniela Simulescu: Beneficii pentru patru zodii




pixel