Vlăduța Lupău, procedura care a ajutat-o să rămână însărcinată, după operația de endometrioză: „Mulți doctori amână în a le comunica acest aspect”
Data publicării:
Vlăduța Lupău a vorbit despre diagnosticul de endometrioză și despre cum a reușit să rămână însărcinată după operație. 

Vlăduța Lupău este însărcinată în șase luni. Artista este în culmea fericirii, fiind un copil extrem de dorit. A pierdut două sarcini în încercarea de a deveni mamă și s-a luptat cu un diagnostic crunt. Cântăreața a fost diagnosticată cu endometrioză. Din fericire, boala era într-un stadiu relativ incipient, astfel că a fost operată cu succes, iar tratamentul a ajutat-o să rămână însărcinată fără probleme. Endometrioza este afecșiunea care sperie cel mai mult femeile care își doresc să devină mame, deoarece, în stadii avansate, poate provoca infertilitate. 


„Nu a fost greu când am primit diagnosticul pentru că nu știam exact cu ce „se mănâncă… și am tot așteptat, iar așteptarea, în care eu aveam cumva o încredere că se rezolvă ceva și o să rămân însărcinată având această boală, aceea a fost grea. Și am stat, și am stat, tocmai la îndemnul unor medici care îmi ziceau că sunt și fete care au rămas însărcinate având acest diagnostic, iar eu speram că mă voi număra printre ele.
Nu mi-a fost teamă că nu voi putea să devin mamă din această cauză, deoarece, după ce m-am informat și am fost la mulți doctori, știam că SE POATE! Iar în ziua de azi, există atâtea metode prin care poți să devii părinte!”, a declarat Vlăduța Lupău pentru Viva.

Vlăduța Lupău: Se zice că după operație e bine să încerci să rămâi cât mai repede însărcinată

Artista spune că a avut noroc să își descopere boala într-o fază incipientă și că s-a recuperat rapid. 

La mine erau doar niște chisturi endometriozice pe ambele ovare, era o manifestare normală în parametrii incipienți ai acestei boli. Ea are localizări și se manifestă și destul de urât dacă nu este tratată. Ba mai mult, chiar și după operație ai șanse să recidiveze. Se zice că după operație e bine să încerci să rămâi cât mai repede însărcinată. Acum, clar, depinde de voia Lui Dumnezeu”, a mai spus vedeta pentru sursa citată. 

Procedura pe care le-o recomandă femeilor operate de endometrioză

„Ca sfat, specialistă fiind deja, le recomand să facă și o histerosalpingografie după operație, asta fiind o „desfundare a trompelor uterine, care, în urma intervenției, se „înfundă. Zic asta aici, deoarece mulți doctori amână în a le comunica acest aspect și încearcă să rămână însărcinate fără a avea un rezultat… Bine, nu-s doctor, a fost un sfat pentru femei, cărora, bineînțeles, le recomand să îl comunice și să se consulte cu doctorul care le monitorizează”, a mai spus artista. 

Vlăduța Lupău a pierdut două sarcini


Deși este în culmea fericirii, artista a trecut prin momente cumplite în trecut. Mai exact, vedeta a pierdut două sarcini. 

“Ne-am dorit foarte mult acest copil, mai ales pentru că am străbătut mici obstacole. Nu am spus niciodată, dar am avut încă două sarcini care s-au pierdut. Îți dai seama că în urma a acestor două sarcini pierdute ne-am dorit și mai mult. Eram și mai dornici să se întâmple și să fie minunea asta, să existe. Am trecut prin două experiențe neplăcute și te întrebi dacă se întâmplă ceva, cum spun doctorii că primele 3 luni sunt critice.

Nu m-am bucurat absolut deloc până nu am trecut pragul de trei luni, până nu mi-am făcut toate analizele din lume, primite și confirmate că totul este în regulă. E o traumă la nivelul oricărei femei chiar dacă mai are acasă 10 copii, chiar dacă nu mai are niciunul sau unul, indiferent. Mi se pare că este o traumă pentru că te întrebi de ce ție. Nu am fugit, am zis că nu a fost să fie”, a spus artista în podcast-ul lui Mihai Morar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: endometrioza  insarcinata  progedura  sarcina  trompe  vladuta lupau 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel