Vlăduța Lupău, rețetă delicioasă de prăjitură cu biscuiți, banane și ciocolată: „E super rapidă și făcută cu puține ingrediente” / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Vlăduța Lupău a împărtășit cu fanii săi de pe reţelele sociale o rețetă delicioasă de prăjitură cu biscuiți, banane și ciocolată. Este foarte simplu de preparat și ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Vlăduța Lupău nu este doar una dintre cele mai apreciate și cunoscute artiste de la noi din țară, ci și o mamă devotată și o gospodină desăvârșită. Cântăreața împărtășit recent pe pagina sa de Instagram o rețetă delicioasă de prăjitură cu biscuiți, banane și ciocolată, perfectă pentru oricine dorește să prepare un desert cu puține ingrediente. Artista a explicat pas cu pas cum se realizează această prăjitură delicioasă.

„O rețetă de prăjitură super delicioasă și super rapidă, făcută cu puține ingrediente: banane, biscuiți, budincă, lapte, unt și bucăți de ciocolată. Așezați biscuiții în forma tăvii, puneți bananele tăiate pe sfert, faceți budinca după instrucțiuni, ciocolată ce aveți prin casă. După ce luați laptele de pe foc încorporați untul, puneți bucățile de ciocolată și la final bucățile de biscuiți. Eu i-am sfărâmat în mână. Să vă păstrați câteva pentru așezarea finală.

Toată compoziția o turnați peste banane și peste biscuiți, iar la final mai presărați biscuiți sau bucăți de ciocolată. O puneți la frigider pentru 3 ore sau peste noapte. Poftă bună”, a declarat Vlăduța Lupău, pe pagina sa de Instagram.

Te-ar putea interesa și: Prăjitură cu mere, fără zahăr și făină. Rețeta delicioasă recomandată de Carmen Brumă: „Este prietenoasă cu silueta. Conține multe proteine și fibre” / Video

Ingrediente

240 grame biscuiți mici

5 banane

2 budincă

80 grame zahăr

1 litru lapte

100 grame unt

200 grame ciocolată

Mod de preparare

Pentru început, se unge o tavă rotundă cu unt, asigurându-te că atât marginile, cât și baza sunt acoperite. Se așază biscuiții de jur împrejurul marginii și pe fundul tăvii, formând un strat uniform. Acest strat de biscuiți va servi drept bază pentru prăjitură.

Bananele se taie pe lung, în jumătăți sau sferturi, și se așază peste biscuiții din tavă, astfel încât să acopere întreaga suprafață. Acestea vor adăuga o textură cremoasă și un gust dulce prăjiturii.

Budinca se prepară conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce este luată de pe foc și e încă fierbinte, se adaugă untul și bucățile de ciocolată, amestecând bine până când se topește ciocolata și se obține o compoziție omogenă. Dacă dorești ca bucățile de ciocolată să rămână mai vizibile în prăjitură, poți adăuga ciocolata atunci când budinca s-a răcit puțin.

Se sfărâmă câțiva biscuiți cu mâna și se încorporează în compoziția de budincă, unt și ciocolată. După ce totul este bine amestecat, crema obținută se toarnă uniform peste stratul de banane și biscuiți din tavă.

La final, prăjitura se poate decora cu bucăți de biscuiți sau ciocolată rămasă. Se pune la frigider pentru aproximativ trei ore sau se lasă peste noapte pentru a se răci și a se întări. După acest timp, prăjitura este gata de servit. 

„1. unge o tavă rotundă cu unt și așează biscuiții pe marginea ei și pe partea de jos
2. Puneți bananele tăiate vertical peste biscuiți
3. Gătește budincă conform instrucțiunilor. După ce o iei de pe foc, cat este încă caldă adaugi untul, ciocolată tăiată bucăți. (Poți amesteca ciocolată și după ce s-a mai răcit budinca cu untul încorporat - dacă vrei ca să rămână vizibile bucățile de ciocolată) la final adaugi biscuiții sfărmați (eu i-am sfărmat în mâna)
4. Toarnă toată cremă peste bananele din tavă și finisează uniform. La final poți turna peste, bucăți de biscuiți și ciocolată rămasă.
5. Pune la frigider timp de 3 ore sau peste noapte”, a spus Vlăduța Lupău.



 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Vlăduța Lupău (@vladutalupau)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Retete



Sursă foto: Instagram/Mario Fresh. Sursă foto: Instagram/Alexia Eram

Mario Fresh confirmă despărțirea de Alexia Eram, după opt ani de relație: „A fost o decizie dificilă”. În ce relații sunt acum cei doi

Captură video: YouTube/La Măruță. Alexia Eram și Mario Fresh/foto Instagram

Alexia Eram, poză cu un bărbat celebru, la Paris. Ce au comentat Andreea Esca și Inna - Foto

Captură video: YouTube/Cancan

Ce relație are, de fapt, Lora cu socrii ei. Artista a spus-o chiar în ziua nunții: „Nu se opresc niciodată”

Monica Bârlădeanu, foto Instagram

Cât au costat rochiile de mireasă purtate de Monica Bârlădeanu la nunta de lux cu Valeriu Gheorghiță - Foto în articol

Sursă foto: Captură foto Instagram Gina și Oana Matache

Gina Matache, mărturisiri emoționante despre divorțul fiice sale, Oana: „Nu mă așteptam. Am învățat să nu mă mai bag”

Pepe, Raluca Pastramă, captură video Youtube, Xtra Night Show

Pepe și Raluca Pastramă s-au întâlnit în sala de judecată. Ce acuzații i-a adus fosta soție

Sursă foto: Captură foto Instagram Mario Fresh

Cu cine a plecat Mario Fresh în vacanță, după despărțirea de Alexia Eram. Artistul se distrează în Dubai

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Alocația fiicei Oanei Roman, virată într-un cont deschis de Marius Elisei. Vedeta nu are acces la bani: „Aștept să văd...”

Captură video: TikTok/Jador

Jador și Oana Ciocan se căsătoresc! Când va avea loc marele eveniment și cine sunt nașii: „Mă însor cu ea! Am știut din prima zi că o să fie nevasta mea” / Video

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Mama lui Jador nu s-a abținut! Cum a reacționat după ce a văzut imaginile cu Oana Ciocan la restaurant cu un alt bărbat / Foto

Captură video: YouTube/Xtra Night Show

Reacția lui Cătălin Botezatu, după ce Dan Capatos l-a întrebat despre copiii săi. Mara Bănică l-a provocat să dezvăluie numărul exact

Captură video: YouTube/JORGE OFFICIAL. Captură video: YouTube/Jador

Cine este, de fapt, bărbatul cu care s-a văzut Oana Ciocan la restaurant. Jador îl cunoștea de mulți ani: „Fix la cine nu te aștepți. Am zis că îl omor”




pixel