Vorbitul în somn, somnilocvia, cauze și tratament. Cum te afectează
Vorbitul în somn este o tulburare de somn. Cei care experimentează astfel de episoade nu sunt conștienți de faptul că vorbesc în somn.

Vorbitul în somn, în mod oficial cunoscut sub numele de somnilocvia, este o tulburare de somn. Persoanele care vorbesc în timpul somnului nu sunt conștienți că fac acest lucru în timp ce dorm. Vorbitul în somn poate implica dialoguri complicate sau monologuri, complet amețitor sau mormăieli. Vestea bună este că pentru majoritatea oamenilor este un eveniment rar și de scurtă durată.

Este obișnuit ca oamenii să experimenteze cel puțin un episod în care vorbesc în somn, făcându-l unul dintre cele mai frecvente comportamente anormale care pot apărea în timpul somnului. Cercetările au ajutat la clarificarea simptomelor și consecințelor vorbitului în somn dar există multe lucruri care rămân necunoscute despre cauzele și tratamentul acestei afecțiuni, potrivit Sleep Foundation.

Vorbitul în somn, ce este

Vorbitul în somn este un tip de parasomnie. Parasomniile sunt comportamente anormale în timpul somnului. Spre deosebire de cele mai multe parasomnii care se întâmplă numai în timpul anumitor părți ale ciclului de somn, vorbitul în somn poate apărea fie în timpul mișcării rapide a ochilor (REM) sau non-REM somn.

Vorbitul în somn este considerat a fi diferit de alte vocalizări care pot apărea în timpul somnului, cum ar fi catatrenia, o tulburare de respirație care provoacă gemete sonore, sau tulburări de comportament de somn (RBD), care implică o persoană care acționează fizic în visele lor.

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 06 dec 2022, 20:29

Carmen Harra, captură video YouTube

Carmen Harra, noi previziuni pentru anul 2023: „Începutul ultimilor 10 ani fatidici”

Marian Golea, captură video Youtube

Horoscop Chinezesc 2023. Marian Golea, previziuni pentru toate zodiile: „Anul ăsta nu este formidabil. Plin de trădări, minciuni, de reprezentări proaste”

Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Horoscop RUNE 30 ianuarie – 5 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: pexels.com

Horoscop. Ce îți spun îngerii tăi păzitori, în funcție de zodie? Mesajul lor pentru luna februarie

Sanda Ionescu, captură video Youtube

Sanda Ionescu, previziuni astrale pentru luna februarie 2023. Cum se manifestă iubirea, în funcție de ascendent

Foto Freepik

Horoscopul lunii februarie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursa foto: Ioana Ginghină, Instagram

„Îmi e și rușine să recunosc”. Cu ce dependență se confruntă Ioana Ginghină: „A fost și este dăunător”

Carmen Harra, Foto Facebook

Carmen Harra, previziuni cu privire la situația din Marea Britanie: „Poate ieși la lumină faptul că Harry nu este copilul lui Charles”

Captură video Youtube/ Vorbește lumea

Reacția Vioricăi de la Clejani, după cazul femeii ucise de câini în București: „Lăsați bietele animale în pace! Nu au vină cu siguranță!”

Ianis Hagi și Elena, viitoarea sa soție. Foto Instagram

Ianis Hagi s-a logodit. Fiul lui Gică Hagi a cerut-o în căsătorie pe Elena: „Sunt suflete pereche, se vede cu ochiul liber”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură foto

Anul Nou Chinezesc 2023. Mihai Voropchievici: "Ne îndeamnă să fim atenţi la toate oportunităţile care apar în jurul nostru"

Foto Freepik

Horoscop, joi, 26 ianuarie 2023. Previziuni pentru toate zodiile