Vrei să pierzi în greutate, dar nu reușești. Carmen Brumă a explicat de ce nu poți, de fapt, să dai jos kilogramele în plus: „Din acest motiv bărbații slăbesc foarte repede”
Data actualizării:
Data publicării:
Carmen Brumă a vorbit, pe rețelele sociale, despre dificultatea de a slăbi. Iată de ce nu reușești, de fapt, să dai jos kilogramele în plus.

Pierderea în greutate poate fi de multe ori dificilă, cu numeroase provocări care pot împiedica progresul și rezultatele dorite. Carmen Brumă susține că unele persoane nu reușesc să dea jos kilogramele în plus prea repede.

„Există persoane care scapă mai ușor de kilogramele în pus și persoane care trebuie să facă mai multe eforturi”

Specialista a evidențiat diferențele de reacție la diete între bărbați și femei, subliniind că bărbații, datorită compoziției lor corporale și genetice, tind să slăbească mai rapid.

„Există persoane care scapă mai ușor de kilogramele în pus și persoane care trebuie să facă mai multe eforturi. Bărbaților le este cel mai ușor să slăbească. Ei reacționează cel mai bine la orice tip de dietă pentru că au o altă compoziție corporală și genetic am mai multă musculatură și mai puțina grăsime în comparație cu femeile.

Din acest motiv ei dau jos foarte repede. De obicei, un bărbat care nu a ținut niciodată cură și care mănâncă haotic și bea mult alcool sau care bea constant alcool va reacționa în minus pe cântar în momentul în care renunță la alcool și să zicem că își organizează un pic sau reduce un pic masa de seară”, a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.

Citește și: Slăbirea fără efort și restricții, mit sau realitate? Carmen Brumă: „Trăim vremuri în care toată lumea propune soluții minune”

„La polul opus ar fi femeile de peste 35 de ani care au un metabolism bazal scăzut”

Pe de altă parte, Carmen Brumă a subliniat dificultățile cu care se confruntă femeile, mai ales cele de peste 35 de ani, care au experimentat multiple cure de slăbire nereușite, și femeile aflate la menopauză sau perimenopauză, care se confruntă cu modificări metabolice semnificative.

„La polul opus ar fi femeile de peste 35 de ani care au un metabolism bazal scăzut din cauza numeroaselor cure de slăbire la care n-au menținut rezultatele. Deci au slăbit, apoi s-au îngrășat și tot așa. De asemenea, cele care au puțină masă musculară sau femeile aflate la menopauză sau perimenopauză care, la fel, nu au o masă musculară mare, potrivită cu această etapă a vieții lor. De asemenea, cele care au hipotiroidism, de multe ori, în perioada menopauzei, hipotiroidismul apare și poate să rămân diagnosticat pentru că se suprapune perfect peste simptomele menopauzei. Apoi, ar mai fi ovarul polichistic, Hasimoto.

Și, în mod oarecum surprinzător, sportivii, dar din cu totul alte motive, pentru că în cazul lor o slăbire prea drastică, prea bruscă, ar afecta performanța. De asemenea, în cazul sportivilor trebuie să ai mare grijă la aportul de carbohidrați, să nu reduci de acolo mult, pentru că, la fel, afectează performanța. Ritmul de slăbire, în cazul unui sportiv, ritmul sigur recomandat este de 1 kilogram la fiecare două săptămâni, iar reducerea caloriilor să fie mai degrabă din grăsimi și mai puțin din carbohidrați”, a mai precizat Carmen Brumă.

Citește și: Trei reguli simple care te ajută să slăbești rapid și eficient. Carmen Brumă: „Vei avea o digestie mai bună și te vei sătura cu mai puțină mâncare”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel