Yoga Kundalini, tehnica preferată a vedetelor. Cinci beneficii nebănuite pentru sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Preferată printre vedete precum Russell Brand, Gabrielle Bernstein și Gisele Bündchen, tehnica yoga Kundalini a câștigat în popularitate în ultimii ani. 

Această practică antică se concentrează pe respirație și asana (de asemenea, posturi fizice), împreună cu recitarea unor mantre, meditație și chiar cântat. 


Introdusă pentru prima dată în lumea occidentală la sfârșitul anilor 70 de către Yogi Bhajan, tehnica yoga Kundalini este o combinație de respirație, mișcare și sunet. Aceasta derivă din cuvântul sanscrit kundal, care se traduce prin „energie înfășurată”. Ideea este că toți avem energie adunată la baza coloanei vertebrale și, prin practica Kundalini, aducem acea energie în coloana vertebrală prin cele șapte chakre și în afara aurei.


Care sunt beneficiile pentru sănătate?

 

Există o mulțime de motive pentru care oamenii aleg să practice Kundalini - cum ar fi efectul său atât asupra bunăstării fizice, cât și psihologice. Mai jos sunt câteva dintre cele mai populare beneficii pentru sănătate ale acestei practici, inclusiv un metabolism mai rapid, o dispoziție mai bună și niveluri de stres reduse.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

 

1. Crește forța


Deoarece susțineți  fiecare postură pentru o perioadă lungă de timp (uneori până la cinci minute!), Yoga Kundalini este o modalitate excelentă de a vă întări și tonifica mușchii. Unele dintre tehnicile de respirație mai intense - cum ar fi Respirația de foc - pot, de asemenea, să aducă pătrățele pe abdomen, deoarece trebuie să vă încordați mușchii abdominali cu fiecare expirație.

 

2. Îmbunătățește starea de spirit

Cercetările au descoperit că practicarea regulată de yoga Kundalini crește producția de serotonină (hormonul fericit) din creier.

 

3. Scade tensiunea arterială și ritmul cardiac

Studiile au arătat în mod repetat că yoga Kundalini - în special tehnicile de respirație profundă utilizate în timpul acesteia - poate reduce riscul de hipertensiune. Respirațiile lungi și lente vă calmează sistemul nervos autonom și reduc stresul, scăzând astfel atât tensiunea arterială, cât și pulsul.


4. Îmbunătățește memoria și concentrarea

Potrivit cercetărilor, yoga Kundalini poate afecta funcționarea cognitivă, stimulând atât concentrarea, cât și memoria. Chiar și Fundația pentru Cercetare și Prevenire Alzheimer recomandă Kundalini kriya pentru îmbunătățirea memoriei.

 

5. Stimulează metabolismul și sistemul digestiv

Prin combinația de respirație și posturi, yoga Kundalini se concentrează pe consolidarea nucleului și a diafragmei. La rândul său, acest lucru îmbunătățește digestia și a fost demonstrat de studii că accelerează metabolismul (ceea ce înseamnă că organismul procesează energia mai eficient).

 


Iată câteva dintre elementele de bază ale acestei tehnici de yoga

 

O clasă tipică de yoga Kundalini este alcătuită din trei părți: o mantră de deschidere, urmată de o scurtă încălzire a coloanei vertebrale, o kriya (care este o secvență de posturi asociată cu tehnici de respirație) și închiderea meditației sau a cântecului.

 

Fiecare kriya - care este sanscrită pentru „acțiune” - combină o poziție fizică cu o respirație sau meditație. Aceste ipostaze pot fi orice alegeți pe baza părții corpului pe care doriți să vă concentrați, cum ar fi poziția cobra pentru coloana vertebrală sau războinicul pentru picioare și fesieri.

În timp ce diferite kriya folosesc respirații diferite, una dintre cele mai populare tehnici de respirație este Respirația focului, care constă din respirații scurte și rapide (aproape ca un câine care gâfâie). Pentru a face Respirația Focului, strângeți buzele și inspirați și expirați pe nas cu o rată de aproximativ două până la trei respirații pe secundă. Pe măsură ce respirați, expulzați aerul puternic.

 


Mantrele și cântarea sunt, de asemenea, componente cheie ale acesei tehnici de yoga . Există mantre și cântece nesfârșite pe care le puteți recita în timpul practicii, dar majoritatea cursurilor încep cu Mantra Adi, ceea ce înseamnă „Mă înclin în fața înțelepciunii divine subtile, învățătorului divin din interior”. O altă cântare obișnuită pe care o veți auzi într-o clasă Kundalini este Sat Nam, care înseamnă „Eu sunt adevărul”.

De asemenea, vă puteți aștepta la o clasă de meditație. Fiecare set în timpul yoga Kundalini are diferite ipostaze care implică mișcare, tehnici de respirație, atenție și o mantră. Între posturi, veți avea un minut sau două pentru a vă relaxa și a vă concentra în interior. După întregul set, există o relaxare urmată de o meditație, apoi o mantră înainte de închiderea cursului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: kundalini  yoga 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel