„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
Ingredientele pentru zacuscă de vinete tradițională:
2 kg de vinete
500 g gogoșari
500 g ceapă
1 litru suc de roșii
350 ml ulei
1 lingură de zahăr
sare
piper
foi de dafin
Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de vinete se pune la copt cu jumătate din cantitatea de gogoșari. Restul legumelor se taie cubulețe, ca și ceapa. Se curăță vinetele și gogoșarii de pielița arsă și se toacă mărunt ori se mixează. Se pune la călit, în ulei ceapa tăiată cubulețe, iar când devine sticloasă se pun cubulețele de vinete și de gogoșari crude. Se lasă 15 minute să se călească. Se adaugă apoi vinetele și gogoșarii copți, se lasă 10 minute, se toarnă sucul de roșii apoi se adaugă zahărul, sarea, piperul și foile de dafin. Se lasă la fiert circa 40 de minute amestecând până ce este bine scăzută. Se pune apoi în borcane, care se închid ermetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: acasă rețetă toamnă tradițional zacuscă
Consumul de apă, un gest atât...
Salata cu castraveți și somon,...
Dacă îți dorești o rețetă de...